Egész Kínában vetíteni fogják a Testről és Lélekrőlt

Morcsányi Géza dramaturg és műfordító, Enyedi Ildikó rendező és Borbély Alexandra színésznõ a Testrõl és lélekrõl címû filmjük bemutatója alkalmából tartott fotózáson a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon 2017. február 10-énFotó: GUILLAUME HORCAJUELO

A kínai filmarchívum már hónapokkal ezelőtt megvásárolta Enyedi Ildikó filmjének forgalmazói jogait, várhatóan mégis csak 2018-ban kerül majd a kínai mozikba az Oscar-esélyes Testről és Lélekről. 

A Variety ír arról, hogy a berlini Films Boutique által nemzetközi forgalomba hozott film a kínai archívum és egy art mozihálózat együttműködésének eredményeként lesz majd látható országszerte, valamikor az év második felében. 

A 2016-ban alakult első kínai artmozi-hálózat (National Arthouse Cinemas Alliance) helyi és külföldi művészfilmeknek ad teret Kínában. 

Enyedi filmje lesz az első európai film, amit a mozihálózat műsorára tűz; vele párhuzamosan a kínai mozik hamarosan vetíteni kezdik a tavalyi Oscar-gálán hat díjat bezsebelő A régi város (Manchester by the Sea) és az idén esélyes Három óriásplakát Ebbing határában (Three Billboards outside Ebbing, Missouri) című amerikai filmeket is. 

A Testről és Lélekrőlt vetítették már a 2017-es pekingi filmfesztiválon. A Berlinben Arany-medve díjjal is kitüntetett filmet az Egyesült Államokban a Netflix mutatja be. (Variety)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.