Felfüggesztett börtönre ítélték az állatorvost, aki magát rákkutatónak mondva C-vitaminnal kezelt daganatos betegeket

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Jogerős ítélet született annak az álonkológusnak az ügyében, aki öt éven keresztül nagy dózisú, intravénás C-vitamin-kúrával kezelt dagantos betegeket. A Győri Törvényszék a nyugdíjas férfit 1 év 6 hónapos szabadságvesztésre ítélte, de a büntetést három éves próbaidővel felfüggesztette - írja a Hír TV.

A férfi büntetőpere 2016 október elején kezdődött. A vádirat szerint D. Tamás – mint a Nemzetközi Rák Információs és Prevenciós Központ Kiemelten Közhasznú Alapítvány képviselője – egy otthonában kialakított irodában és Budapesten heti 2-2 alkalommal fogadott különböző stádiumú daganatos betegeket. A vádirat szeint vehemensen igyekezett lebeszélni őket a kemoterápiáról, ehelyett életmód-, étkezési és folyadékbeviteli tanácsokkal látta el őket, és egy termék fogyasztását, illetve nagyon magas dózisú C-vitamin intravénás beadását javasolta.

Dávid Tamás vádlott a Mokka vendégeként (Forrás: TV2)

A férfi állatorvosi diplomája alapján viselt doktori címét felhasználva keltette azt a látszatot, hogy humán orvosi végzettséggel rendelkezik, magát rákkutatónak és professzornak titulálta, ezáltal a betegeket megtévesztve végezte tevékenységét.

A betegek a magas tartalmú C-vitamint az infúziós oldattal és minden tartozékával az egyik budapesti, a vádlott által ajánlott patikában szerezték be. A vádirat szerint a C-vitamin ampulla beadása – akár injekcióban, akár intravénásan – ún. invazív beavatkozásnak számít, amit csak orvos rendelhet el, de a vádlott 1964-ben nem orvosi, hanem állatorvosi diplomát szerzett. Nem tagja sem a Magyar Orvosi Kamarának, sem a Magyar Állatorvosi Kamarának.

Dávid Tamás tavaly a Mokkában adott elő egy egészen elképesztő magyarázatot arra, hogy a világ legnagyobb, kemoterápiás lobbija miatt kapott akarják megbüntetni kuruzslás miatt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.