Felfüggesztett börtönre ítélték az állatorvost, aki magát rákkutatónak mondva C-vitaminnal kezelt daganatos betegeket

Jogerős ítélet született annak az álonkológusnak az ügyében, aki öt éven keresztül nagy dózisú, intravénás C-vitamin-kúrával kezelt dagantos betegeket. A Győri Törvényszék a nyugdíjas férfit 1 év 6 hónapos szabadságvesztésre ítélte, de a büntetést három éves próbaidővel felfüggesztette - írja a Hír TV.

A férfi büntetőpere 2016 október elején kezdődött. A vádirat szerint D. Tamás – mint a Nemzetközi Rák Információs és Prevenciós Központ Kiemelten Közhasznú Alapítvány képviselője – egy otthonában kialakított irodában és Budapesten heti 2-2 alkalommal fogadott különböző stádiumú daganatos betegeket. A vádirat szeint vehemensen igyekezett lebeszélni őket a kemoterápiáról, ehelyett életmód-, étkezési és folyadékbeviteli tanácsokkal látta el őket, és egy termék fogyasztását, illetve nagyon magas dózisú C-vitamin intravénás beadását javasolta.

Dávid Tamás vádlott a Mokka vendégeként (Forrás: TV2)

A férfi állatorvosi diplomája alapján viselt doktori címét felhasználva keltette azt a látszatot, hogy humán orvosi végzettséggel rendelkezik, magát rákkutatónak és professzornak titulálta, ezáltal a betegeket megtévesztve végezte tevékenységét.

A betegek a magas tartalmú C-vitamint az infúziós oldattal és minden tartozékával az egyik budapesti, a vádlott által ajánlott patikában szerezték be. A vádirat szerint a C-vitamin ampulla beadása – akár injekcióban, akár intravénásan – ún. invazív beavatkozásnak számít, amit csak orvos rendelhet el, de a vádlott 1964-ben nem orvosi, hanem állatorvosi diplomát szerzett. Nem tagja sem a Magyar Orvosi Kamarának, sem a Magyar Állatorvosi Kamarának.

Dávid Tamás tavaly a Mokkában adott elő egy egészen elképesztő magyarázatot arra, hogy a világ legnagyobb, kemoterápiás lobbija miatt kapott akarják megbüntetni kuruzslás miatt.