Letöltendő börtönt kapott a férfi, aki a zalaegerszegi kórházban többször is fejbe rúgta az őt ellátó ápolónőt

bűnügy
2018 február 20., 14:27
comments 72

Egy év nyolc hónap börtönre ítélt a Zalaegerszegi Járásbíróság kedden, első fokon egy férfit, aki tavaly tavasszal szidalmazta, majd többször fejbe rúgta a kórházban őt ellátó ápolónőt.

Az erősen ittas férfit vérző sérülés miatt vitték a mentők tavaly májusban a Zala Megyei Szent Rafael Kórház sürgősségi betegellátó osztályára. A hordágyat leállították a folyosón, majd az osztályos nővér az egyik mentőápoló segítségével átvizsgálta a sérült ruházatát, hogy a holmijáról leltárt készítsen. Eközben a férfi folyamatosan káromkodott, szidalmazta a nővért, aki ezt egy idő után megelégelte és arra kérte kollégáját, hogy hívjon rendőrt. 

A nővér ezután folytatta az értékleltár felvételét, de a sérült tovább szitkozódott, káromkodott, majd háromszor fejbe rúgta a hordágy végénél álló nőt. Az időközben megérkező rendőrnek, valamint a betegszállítóknak közösen kellett lefogniuk az akkor már őrjöngő vádlottat, akinek a főorvos nyugtató injekciót adott be. 

Az ápolónő nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett a homlokán.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint könnyű testi sértés miatt elítélt vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.