Megjött a bérkülönbözet: 2 forint többletet vihet haza az ápoló

Egészségügy
2018 február 20., 20:35
comments 274

Múlt héten részletesen írtunk arról, hogy hiába hajtott végre két hónap alatt másodjára látványos béremelést a kormány, az egészségügyi dolgozók egy része továbbra sem kap kézhez több pénzt mint előtte. Decemberben 12 százalékos emelés ért helyenként nullát, de a januári 8 százalék sem mindenkinél realizálódott. Haszán Zoltán cikkéből kiderül, hogy és miért nem jön ki mindenkinél a matek. 

Most a Hír TV Online egyik olvasója juttatott el a laphoz egy képet, ami azt mutatja, hogy a 10 hónappal előre hozott, 8 százalékos egészségügyi szakdolgozói béremelés valahogy nem érte még utol az Uzsoki Utcai Kórházban dolgozó ápolóat. Balog Zoltán januárban azt nyilakozta:  

"A bérkülönbözetet, az emelés összegét egy külön utalással fogják megkapni február 20-án. És aztán márciusban már, és attól kezdve – természetesen a következő béremelésig – folyamatosan kapják az emelt bérüket."

A képen látható, hogy az ápoló megkapta a bérkülönbözetet. Két forintot. Ha minden jól megy, ennyivel többet vihet haza márciustól minden hónapban. 

photo_camera Fotó: Hír TV

(Hír TV)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.