Megjött a bérkülönbözet: 2 forint többletet vihet haza az ápoló

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Múlt héten részletesen írtunk arról, hogy hiába hajtott végre két hónap alatt másodjára látványos béremelést a kormány, az egészségügyi dolgozók egy része továbbra sem kap kézhez több pénzt mint előtte. Decemberben 12 százalékos emelés ért helyenként nullát, de a januári 8 százalék sem mindenkinél realizálódott. Haszán Zoltán cikkéből kiderül, hogy és miért nem jön ki mindenkinél a matek. 

Most a Hír TV Online egyik olvasója juttatott el a laphoz egy képet, ami azt mutatja, hogy a 10 hónappal előre hozott, 8 százalékos egészségügyi szakdolgozói béremelés valahogy nem érte még utol az Uzsoki Utcai Kórházban dolgozó ápolóat. Balog Zoltán januárban azt nyilakozta:  

"A bérkülönbözetet, az emelés összegét egy külön utalással fogják megkapni február 20-án. És aztán márciusban már, és attól kezdve – természetesen a következő béremelésig – folyamatosan kapják az emelt bérüket."

A képen látható, hogy az ápoló megkapta a bérkülönbözetet. Két forintot. Ha minden jól megy, ennyivel többet vihet haza márciustól minden hónapban. 

Fotó: Hír TV

(Hír TV)