Szijjártó Péter nyilatkozata olyan sötétre sikerült, hogy azt Tiborcz István se tudná kivilágítani

Ugyan próbáltunk reggel viccelődni a ma parlament elé kerülő Stop Soros törvény pártállami nyelvezetével, de a valóság megint köröket vert ránk: meg sem közelítettük azt, amit Szijjártó Péter külügyminiszter ténylegesen nyilatkozott az MTI szerint.

Szijjártó szerint aki a javaslatot kritizálja, az a 

„a magyar emberek jogát kérdőjelezi meg a saját biztonságuk vonatkozásában.”

Vagyis a legújabb kormányzati hangszerelés szerint már kritizálni sem szabad egy törvényjavaslatot anélkül, hogy nemzetbiztonsági kockázat lenne az emberből. Ami figyelemreméltó fejlemény, idáig a terrortörvénynél sem merészkedtek-  azóta persze elég sokat csúszott a teljes sötétség felé a hatalom nyelvezete.

A külügyminiszter sajtótájékoztatóján felmerült az Elios-ügy is, mire Szijjártó azt mondta, „semmi meglepő nincs abban, hogy az Elios Zrt. ügyét a választási kampányban kiszivárogtatták”. 

„Az a helyes, ha mindenki marad a tényeknél, és nem politikai hisztériakeltésre használja fel ezt az ügyet” - mondta a hisztérikus nyilatkozatoktól mindig szigorúan tartózkodó Szijjártó, hozzátéve: „ez politikai botránykeltés, egyértelmű beavatkozási kísérlet a magyar választási folyamatba”. Amivel folytatta a kormányzati értelmezést, ami szerint az a helyes, ha a választópolgárok nem tudnak a miniszterelnök vejének szervezett csalássoroztatáról.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.