Serena Williams: Majdnem meghaltam, miután megszületett a lányom

Fotó: Mahmoud Khaled/Anadolu Agency

Serena Williams, a világ jelenleg legjobb női teniszezője arról írt, hogy 

majdnem meghalt, miután lánya megszületett szeptemberben.

A 23-szoros, 36 éves Grand Slam-győztes a CNN oldalán írt erről. Lánya, Olympia sürgősségi császármetszéssel született, mert nála rengeteg komplikáció lépett fel, köztük tüdőembólia is, emiatt többször is megműtötték, és hat hétig feküdt kórházban.

Williamsnek az embólia miatt köhögési rohamai voltak, emiatt felszakadt a császármetszés utáni sebe, majd az ezt követő műtét alatt vérömlenyt találtak a hasában. Újabb operációra volt szüksége, hogy meggátolják a vérrögöknek a tüdőbe jutását. 

Azóta ismét versenyez, a Fed Kupa februári fordulójában, párosban tért vissza. Külön megköszönte az őt kezelő kórház stábjának a munkáját, akik nélkül ma nem lenne itt.

És felhívja a figyelmet arra is, hogy az UNICEF adatai szerint évente 2,6 millió újszülött hal meg, és ennek nyolcvan százaléka megelőzhető lenne. (MTI/CNN)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.