Liu Shaolin Sándor: Annyi adrenalin volt bennem, hogy engem senki nem tudott volna visszafogni

Nem nagyon találták a szavakat a történelmi győzelmük után az olimpiai bajnok gyorskorcsolyaváltó tagjai, akiket az M4 szólaltatott meg.

Az utolsó körökben a csapatot a második helyről az élre behozó Liu Shaolin Sándor azt mondta, hogy nagyon kemény verseny volt, egyetlen hibát sem követettek el a döntőben, mindannyian nagyon akarták a győzelmet. Az utolsó körökre úgy emlékezett, hogy tudták, az élen álló kanadiak megpróbálják őrizni az első helyüket:  „Annyi adrenalin volt bennem, hogy azt gondoltam, engem biztos nem tudnak visszafogni, előre megyek. Ha nem sikerül, én vagyok a legnagyobb lúzer. Úgy haraptam a levegőt, ahogy senki sem.”

Testvére, Shaoang is a tökéletes csapatmunkáról beszélt, az egyéniben jelentkező problémák eltűntek (őt például mindhárom távon kizárták). 

Burján Csaba egyelőre nem tudja felfogni, hogy nyertek: „8-9 évesen nyitott koripályán kezdtünk, most meg mi lettünk a legjobbak, hihetetlen.”

A veterán Knoch Viktor nagyon büszke a csapatra. Visszaemlékezett arra, hogy milyen nehézségek árán jutottak ki az olimpiára, nagyon nehezen viselte az elődöntő és a döntő között eltelt 9 napot is. „Amikor beértünk, hirtelen nem éreztem semmit, nem tudtam felfogni, hogy megnyertük. Egyszerűen elképesztő.”

A rövidpályás férfi gyorskorcsolyaváltó aranyérme az első magyar arany a téli olimpiák történetében. És az első magyar érem 38 év után.  

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.