Hivatalosan is kimondták, hogy jogsértően szervezte a Fidesz kampányát a szentendrei önkormányzat munkatársa

politika
2018 február 23., 16:24
comments 153

A héten véletlenül kiderült: a fideszes képviselők dominálta szentendrei önkormányzatnál munkaidőben tolják a Fidesz kampányát. Spät Judit, az Együtt politikusa emiatt kifogással élt az Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottságnál, ami most ki is adta a határozatát – írja a 24.hu.

Eszerint jogsértést követett el az az önkormányzati dolgozó, aki munkaidőben a Fidesz kampányát segítette.

Az egész úgy derült ki, hogy a Társaság az Élhető Szentendréért önkormányzati képviselőjének véletlenül elküldtek egy emailt, amiben az önkormányzat egyik dolgozója azt írta: „Kérném szépen, hogy a kampányban nektek segítő aktivisták nevét és születési idejét részemre megküldeni szíveskedjetek.”

Vagyis egy önkormányzati köztisztviselő munkaidőben, a hivatal eszközeivel és pénzén a Fidesz országgyűlési kampányában vett részt. Sőt Boda Anikó, a Fidesz helyi önkormányzati képviselője körbeküldte az aktivisták listáját személyes adatokkal együtt, és azt megint megkapta minden képviselő, így az ellenzéki is.

photo_camera Illusztráció: Orbán VIktor / Facebook

A választási bizottság egyébként csak azt állapította meg, hogy az összehangoltnak tűnő önkormányzati segítségért a fideszes kampányban nem a polgármester, hanem egy mezei önkormányzati beosztott a felelős, mivel „minden kétséget kizáróan nem állapítható meg, hogy Szentendre Város Polgármestere, Verseghi-Nagy Miklós polgármesteri minőségében folytatott választási kampánytevékenységet, sértve ezzel a választási eljárás alapelveit”. (24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.