Hivatalosan is kimondták, hogy jogsértően szervezte a Fidesz kampányát a szentendrei önkormányzat munkatársa

2018 február 23., péntek 16:24
155

A héten véletlenül kiderült: a fideszes képviselők dominálta szentendrei önkormányzatnál munkaidőben tolják a Fidesz kampányát. Spät Judit, az Együtt politikusa emiatt kifogással élt az Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottságnál, ami most ki is adta a határozatát – írja a 24.hu.

Eszerint jogsértést követett el az az önkormányzati dolgozó, aki munkaidőben a Fidesz kampányát segítette.

Az egész úgy derült ki, hogy a Társaság az Élhető Szentendréért önkormányzati képviselőjének véletlenül elküldtek egy emailt, amiben az önkormányzat egyik dolgozója azt írta: „Kérném szépen, hogy a kampányban nektek segítő aktivisták nevét és születési idejét részemre megküldeni szíveskedjetek.”

Vagyis egy önkormányzati köztisztviselő munkaidőben, a hivatal eszközeivel és pénzén a Fidesz országgyűlési kampányában vett részt. Sőt Boda Anikó, a Fidesz helyi önkormányzati képviselője körbeküldte az aktivisták listáját személyes adatokkal együtt, és azt megint megkapta minden képviselő, így az ellenzéki is.

Illusztráció: Orbán VIktor / Facebook

A választási bizottság egyébként csak azt állapította meg, hogy az összehangoltnak tűnő önkormányzati segítségért a fideszes kampányban nem a polgármester, hanem egy mezei önkormányzati beosztott a felelős, mivel „minden kétséget kizáróan nem állapítható meg, hogy Szentendre Város Polgármestere, Verseghi-Nagy Miklós polgármesteri minőségében folytatott választási kampánytevékenységet, sértve ezzel a választási eljárás alapelveit”. (24)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt