Hivatalosan is kimondták, hogy jogsértően szervezte a Fidesz kampányát a szentendrei önkormányzat munkatársa

A héten véletlenül kiderült: a fideszes képviselők dominálta szentendrei önkormányzatnál munkaidőben tolják a Fidesz kampányát. Spät Judit, az Együtt politikusa emiatt kifogással élt az Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottságnál, ami most ki is adta a határozatát – írja a 24.hu.

Eszerint jogsértést követett el az az önkormányzati dolgozó, aki munkaidőben a Fidesz kampányát segítette.

Az egész úgy derült ki, hogy a Társaság az Élhető Szentendréért önkormányzati képviselőjének véletlenül elküldtek egy emailt, amiben az önkormányzat egyik dolgozója azt írta: „Kérném szépen, hogy a kampányban nektek segítő aktivisták nevét és születési idejét részemre megküldeni szíveskedjetek.”

Vagyis egy önkormányzati köztisztviselő munkaidőben, a hivatal eszközeivel és pénzén a Fidesz országgyűlési kampányában vett részt. Sőt Boda Anikó, a Fidesz helyi önkormányzati képviselője körbeküldte az aktivisták listáját személyes adatokkal együtt, és azt megint megkapta minden képviselő, így az ellenzéki is.

Illusztráció: Orbán VIktor / Facebook

A választási bizottság egyébként csak azt állapította meg, hogy az összehangoltnak tűnő önkormányzati segítségért a fideszes kampányban nem a polgármester, hanem egy mezei önkormányzati beosztott a felelős, mivel „minden kétséget kizáróan nem állapítható meg, hogy Szentendre Város Polgármestere, Verseghi-Nagy Miklós polgármesteri minőségében folytatott választási kampánytevékenységet, sértve ezzel a választási eljárás alapelveit”. (24)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.