Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz az ügyészség az Elios-ügyben

bűnügy
2018 február 23., 07:24
comments 129

Költségvetési csalás és kapcsolódó bűncselekmények miatt

javasolt nyomozást az OLAF a Magyar Ügyészségnek írott ajánlásában az Elios Zrt. által megvalósított, Európai Kohéziós Alapból támogatott közvilágítási projektek kapcsán – ez abból az írott válaszból derül ki, melyet Polt Péter legfőbb ügyész adott Harangozó Tamás szocialista képviselő rásbeli kérdésére, erről elsőként a hvg.hu írt - írja a nepszava.hu. Az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentéséről és ajánlásairól azért kell kérdezgetni Polt Pétert, mert a kormány azt nem tette közzé.

Azt, hogy a miniszterelnök vejéhez köthető Elios Zrt. ügyében mi a gyanú, eddig nem lehetett tudni, csak azt, hogy nyomozás indult. Polt Péter a szocialista képviselő azon kérdésére is válaszolt, melyben azt tudakolta, mi a nyomozás valós célja. A legfőbb ügyész biztosította a képviselőt, hogy az ügyészségnek nem célja a nyomozás eredményességének meghiúsítása. Korábban közleményükben már jelezték, évekig is elhúzódhat a nyomozás.

Korábban írtuk, hogy Seszták államtitkárának is kínos lehet az Elios-ügy, Polt Péter legfőbb ügyész idén január 31-én írásban azt válaszolta Hadházy Ákos parlamenti kérdésére, hogy a sokéves Elios-büntetőügy egyik részében a magyar hatóságok még mindig nem zárták le a nyomozást.

A Fidesz frakcióvezetője, Gulyás Gergely az Elios-botrány kapcsán úgy nyilatkozott, ha az OLAF bele akar szólni a választásokba, alapítson inkább pártot.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.