Költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz az ügyészség az Elios-ügyben

Költségvetési csalás és kapcsolódó bűncselekmények miatt

javasolt nyomozást az OLAF a Magyar Ügyészségnek írott ajánlásában az Elios Zrt. által megvalósított, Európai Kohéziós Alapból támogatott közvilágítási projektek kapcsán – ez abból az írott válaszból derül ki, melyet Polt Péter legfőbb ügyész adott Harangozó Tamás szocialista képviselő rásbeli kérdésére, erről elsőként a hvg.hu írt - írja a nepszava.hu. Az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentéséről és ajánlásairól azért kell kérdezgetni Polt Pétert, mert a kormány azt nem tette közzé.

Azt, hogy a miniszterelnök vejéhez köthető Elios Zrt. ügyében mi a gyanú, eddig nem lehetett tudni, csak azt, hogy nyomozás indult. Polt Péter a szocialista képviselő azon kérdésére is válaszolt, melyben azt tudakolta, mi a nyomozás valós célja. A legfőbb ügyész biztosította a képviselőt, hogy az ügyészségnek nem célja a nyomozás eredményességének meghiúsítása. Korábban közleményükben már jelezték, évekig is elhúzódhat a nyomozás.

Korábban írtuk, hogy Seszták államtitkárának is kínos lehet az Elios-ügy, Polt Péter legfőbb ügyész idén január 31-én írásban azt válaszolta Hadházy Ákos parlamenti kérdésére, hogy a sokéves Elios-büntetőügy egyik részében a magyar hatóságok még mindig nem zárták le a nyomozást.

A Fidesz frakcióvezetője, Gulyás Gergely az Elios-botrány kapcsán úgy nyilatkozott, ha az OLAF bele akar szólni a választásokba, alapítson inkább pártot.