Szinte észrevétlenül simul bele a világörökségi budai látványba a Clark Ádám téri új hotel a lila kivilágításával

Budapest
2018 február 23., 20:53
comments 107

Nagyon sokáig üresen állt a Lánchíd buda hídfőjénél az a terület, amit a beépítés kivitelezője is úgy jellemzett, hogy „panorámáját, turistaforgalmát és történelmi múltját tekintve Budapest egyik legjelentősebb és legfrekventáltabb pontjának számít”. 

A foghíjteleken korábban egy Ybl Miklós által tervezett palota állt, de az jóval nagyobb volt, elfoglalná a körforgalom egy részét is. 86 szobás szálloda lett a helyén, az új épület már a nappali megjelenésével is elég megosztó lett:

A Clark Hotel
photo_camera Fotó: booking.com

De ha a ma esti világítása nemcsak egy teszt volt, hanem így is marad, akkor finoman szólva nem sikerült teljesen észrevétlenül belesimítani a budai világörökség éjszakai látványába sem.

photo_camera Fotó: Szilágyi Károly

Az UNESCO küldöttsége a napokban járt Budapesten, egyeztettek a Várban történt építekzésekről is a kormánnyal, egyelőe nem tudni, hogy a világörökségi változtatásokra elég érzékeny szervezet hogyan foglalt állást. Ezt a világítást már nem láthatták. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.