Szinte észrevétlenül simul bele a világörökségi budai látványba a Clark Ádám téri új hotel a lila kivilágításával

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Nagyon sokáig üresen állt a Lánchíd buda hídfőjénél az a terület, amit a beépítés kivitelezője is úgy jellemzett, hogy „panorámáját, turistaforgalmát és történelmi múltját tekintve Budapest egyik legjelentősebb és legfrekventáltabb pontjának számít”. 

A foghíjteleken korábban egy Ybl Miklós által tervezett palota állt, de az jóval nagyobb volt, elfoglalná a körforgalom egy részét is. 86 szobás szálloda lett a helyén, az új épület már a nappali megjelenésével is elég megosztó lett:

Fotó: booking.com

De ha a ma esti világítása nemcsak egy teszt volt, hanem így is marad, akkor finoman szólva nem sikerült teljesen észrevétlenül belesimítani a budai világörökség éjszakai látványába sem.

Fotó: Szilágyi Károly

Az UNESCO küldöttsége a napokban járt Budapesten, egyeztettek a Várban történt építekzésekről is a kormánnyal, egyelőe nem tudni, hogy a világörökségi változtatásokra elég érzékeny szervezet hogyan foglalt állást. Ezt a világítást már nem láthatták. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.