Szinte észrevétlenül simul bele a világörökségi budai látványba a Clark Ádám téri új hotel a lila kivilágításával

Nagyon sokáig üresen állt a Lánchíd buda hídfőjénél az a terület, amit a beépítés kivitelezője is úgy jellemzett, hogy „panorámáját, turistaforgalmát és történelmi múltját tekintve Budapest egyik legjelentősebb és legfrekventáltabb pontjának számít”. 

A foghíjteleken korábban egy Ybl Miklós által tervezett palota állt, de az jóval nagyobb volt, elfoglalná a körforgalom egy részét is. 86 szobás szálloda lett a helyén, az új épület már a nappali megjelenésével is elég megosztó lett:

Fotó: booking.com

De ha a ma esti világítása nemcsak egy teszt volt, hanem így is marad, akkor finoman szólva nem sikerült teljesen észrevétlenül belesimítani a budai világörökség éjszakai látványába sem.

Fotó: Szilágyi Károly

Az UNESCO küldöttsége a napokban járt Budapesten, egyeztettek a Várban történt építekzésekről is a kormánnyal, egyelőe nem tudni, hogy a világörökségi változtatásokra elég érzékeny szervezet hogyan foglalt állást. Ezt a világítást már nem láthatták. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.