A snowboardos lesiklást is megnyerte a poénból szuperóriás-műlesiklásban is induló, majd azt megnyerő cseh Ester Ledecká

Tbg
sport
2018 február 24., 07:41
comments 75

„Még olyan se fordult elő a sporttörténelemben, hogy valaki egyáltalán rajthoz álljon snowboardosként és síelőként is egy téli olimpián, erre jött a 22 éves snowboard-világbajnok, a cseh Ester Ledecká és egyből olimpiai aranyat nyert a női Super G-n, azaz szuperóriás-műlesiklásban” – írtuk éppen egy héttel ezelőtt, amikor Ledecká mindenkit – még saját magát is – meglepve egy századmásodperccel megnyerte a szuperóriás-műlesiklás.

Ester Ledecká most kevésbé váratlanul, de a hódeszkások párhuzamos óriás-műlesiklásában is a legjobb lett a phjongcshangi téli olimpián.

Ebben a számban már ő számított a legnagyobb esélyesnek, mivel tavaly megnyerte a világbajnokságot. Szombaton magabiztosan és koncentráltan versenyzett, így sikerült neki a duplázás, két sportágban is aranyat nyert. 

A második és harmadik helyen is német snowboardos, Selina Jörg és Ramona Theresia Hofmeister végzett. Ledecká a németre 0.46 másodpercet vert.

A férfiaknál a négy éve ezüstérmes svájci Nevin Galmarini győzött, a döntőben a dél-koreai Li Szang Hót verve, a bronz pedig, akárcsak 2014-ben, Szocsiban, a szlovén Zan Kosirnak jutott. (MTI/NPR)

Fotók: LOIC VENANCE/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.