Az Elios bevételeinek 84,5 százalékát uniós forrásokból szerezte

Tbg
gazdaság
2018 február 24., 08:03

Sajátos lábakon áll a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz több szálon köthető Elios Zrt., amely az elmúlt években sorra nyerte a világítási és naperőműves tendereket.

Az Átlátszó összesítette az Elios Zrt. (korábban ES Holding Zrt. és E-OS Innovatív Zrt.) által egyedül vagy konzorciumban elnyert munkákat: a cég, amelyben Tiborcz tulajdonosként és igazgatósági tagként is feltűnt, feltűnik, 2010 és 2017 között majdnem 80 közbeszerzést nyert el

photo_camera Grafika: Átlátszó

A 2016-ig elnyert munkák összértéke 14,4 milliárd forint, ebből az uniós forrás 12,1 milliárd. 2017-ben a cég harmadmagával ráadásul elnyert egy, az MVM által kiírt 50 milliárd forintos keretszerződést naperőműépítésre, de a MÁV-tól is kapott egy 1,4 milliárdos megbízást.

Az Elios azóta nem nyert közbeszerzést, hogy az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF tavaly ősszel személyesen is vizsgálódni kezdett. 

Tiborcz viszont nem pihent, a legutóbbi hírek szerint két balatoni szállodát tett magáévá. (Átlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.