Tiborcz István nem pihen: két híres szállodát vett a Balatonnál

Ahogy azt az Origónak adott interjúban mondta, maga mögött hagyta a ledes közvilágítást Orbán Viktor veje, és mostanában inkább ingatlanban utazik. Nemrégiben írtuk, hogy Tiborcz István fejezi be a félkész luxusszállót a Dunakanyarban, most a Heti Válasz cikkéből kiderül, a Balatonnál, Keszthelyen is megvett két híres szállót. 

Mint írják, a cégbíróságon most iktatott dokumentumokból kiderül: egy Pannon Tessera Hospitalis Zrt. nevű társaságban ugyancsak meghatározó részvényes a BDPST. (A Pannon Tessera Hospitalis pontos tulajdonosi szerkezete: a törzsrészvények többsége a Tiborcz Istvánnal régóta összefonódott West Hungária Bau-csoportnál van, a profit „hazavitelére” jogosító elsőbbségi papírokon viszont a BDPST és egy RLC Alfa nevű kft. osztozik. Utóbbi közvetve Fintha-Nagy Ádám ügyvédé, akit az Átlátszó.hu nemrég a Kulcsár Attila-féle brókerbotrány milliárdjaival hozott összefüggésbe).

A Pannon Tessera Hospitalis birtokolja a keszthelyi Balaton-part két híres szállodáját, a műemléki besorolású Hullámot és a felújítás alatt álló, kétszáznál is több szobát kínáló Helikont, valamint az utóbbihoz tartozó teniszcsarnokot, klubházat és pályarendszert. Ezeket a megújulást követően a Mészáros Lőrinc-féle Hunguest Hotels üzemeltetheti – erre utal legalábbis a Heti Válasz szerint, hogy tavaly óta a szállodavállalat fióktelepei közt tartják nyilván mind az épületeket, mind a sportlétesítményeket. A tulajdoni lapok szerint a keszthelyi Hullám–Helikon-projekt finanszírozója nem más, mint a felcsúti polgármesterrel szimbiózisban működő B3 Takarék.

A Hullám egy évvel ezelőttFotó: Urfi Péter/444.hu

A Heti Válasz először 2017 szeptemberében írt arról, hogy a Tiborcz Istvánnal kapcsolatba hozható összes luxusingatlan-kereskedő és szállodás zrt.-nél évekig titokban tartották a valós tulajdonosokat. Miután betekintést kértek a BDPST Zrt. részvénykönyvébe, Tiborcz az Origónak elismerte, hogy meghatározó tulajdonrésze van a közvetve a turai kastélyt is birtokló vállalatban.

Lista a nagy értékű luxusingatlanokról, melyek már a BDPST tulajdonában állnak:

  • Hullám szálló, Keszthely (műemlék)
  • Hotel Helikon és a hozzá tartozó teniszkomplexum, Keszthely
  • Turai kastély
  • Ranolder-villa, Badacsony
  • Épülő luxusszálló a lepencei strand fölött, Visegrád
  • Mahart–Weber–Münnich-házak óriástömbje a Pesti Vigadó mellett, Budapest
  • Orbánhegyi telek, Budapest (XII. kerület, Hangya utca 30.)
  • Andrássy út 43. szám alatti palota első szintje, Budapest

A BDPST-hez tartozó fővárosi és Budapest-közeli ingatlanokról készült képeinket itt találja.

És amiktől már megváltak: a Postabank-székház, egy Városligeti fasori villa és a bodajki kastély. A BDPST ezeket a Ghaith Pharaonhoz, Adnan Polathoz és Paár Attilához kötődő cégeknek adta el.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.