Jogellenesen razziáztak a nyomozók a Szcientológiai Egyház épületénél

„Jogellenes volt a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) razziája a Magyarországi Szcientológia Egyháznál, ezért a Budai Központi Kerületi Bíróság hatályon kívül helyezte az akciót megalapozó határozatot – derül ki a szcientológai egyház által a hvg.hu-hoz eljuttatott bírósági határozatból” – írja a Hvg.

A határozat szerint az NNI-nek vissza kell szolgáltatnia minden lefoglalt iratot és számítógépet, fellebbezésnek nincs helye.

Az egyház a kezdetektől állította, hogy jogellenes volt a Váci úti központban lefolytatott házkutatás, ezért panasszal éltek. A panaszt azonban a Fővárosi Főügyészség elutasította, míg végül a Bíróság adott igazat nekik.

A rendőrségi razziák ősszel folytak, de febuárban is kiszálltak a rendőrök, hogy a NAV-osoknak segítsenek kutakodni. 

Híradások szerint vallatószobákat, hazugságvizsgálathoz használható eszközöket, illetve olyan dokumentumokat foglaltak le, amik szerint illegális adatgyűjtést folytatott az egyház az alkalmazottaival szemben. (Hvg


November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.