Jogellenesen razziáztak a nyomozók a Szcientológiai Egyház épületénél

Tbg
bűnügy
2018 február 24., 12:22
comments 144

„Jogellenes volt a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) razziája a Magyarországi Szcientológia Egyháznál, ezért a Budai Központi Kerületi Bíróság hatályon kívül helyezte az akciót megalapozó határozatot – derül ki a szcientológai egyház által a hvg.hu-hoz eljuttatott bírósági határozatból” – írja a Hvg.

A határozat szerint az NNI-nek vissza kell szolgáltatnia minden lefoglalt iratot és számítógépet, fellebbezésnek nincs helye.

Az egyház a kezdetektől állította, hogy jogellenes volt a Váci úti központban lefolytatott házkutatás, ezért panasszal éltek. A panaszt azonban a Fővárosi Főügyészség elutasította, míg végül a Bíróság adott igazat nekik.

A rendőrségi razziák ősszel folytak, de febuárban is kiszálltak a rendőrök, hogy a NAV-osoknak segítsenek kutakodni. 

Híradások szerint vallatószobákat, hazugságvizsgálathoz használható eszközöket, illetve olyan dokumentumokat foglaltak le, amik szerint illegális adatgyűjtést folytatott az egyház az alkalmazottaival szemben. (Hvg


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.