Ma ugyanolyan jó döntést kell hoznia Orbán Viktornak, mint Mészáros Lőrincnek

Tbg
gazdaság
2018 február 24., 11:29
comments 82

Ma, február 24-én ünnepli születésnapját Mészáros Lőrinc, Magyarország legdinamikusabban gazdagodó vállalkozója, Felcsút polgármestere a miniszterelnök barátja.

Mi innen, a békaperspektívából üzenünk jó egészséget és hosszú életet a Mészáros úrnak, hiszen gazdagodásában nagy mértékben közrejátszik, hogy a magyar és az EU adófizetői lelkesen bízzák rá adóforintjaikat. 

A most 52 éves Mészáros Lőrinc az elmúlt évek alatt bebizonyította, hogy egy adóforintból kettőt, majd hármat, végül 120 milliárdot is tud csinálni – egyszerűen van érzéke az üzlethez.

Ugyanakkor gondban lehet barátja, Orbán Viktor, akinek csak néhány százezer forintos megtakarítása van szemben Mészáros százmilliárdjával. Korábban egy alapos cikkben foglaltuk össze, micsoda veszélyek leselkednek az olyan kapcsolatokra, amelyekben az egyik elkezd veszettül jól keresni:

„Elég egy nagyon hétköznapi példára gondolni: Mészáros tavaly decemberben, az Echo Tv megvásárlása után beszélt arról, hogy karácsonykor Orbán Viktorral is megajándékozzák egymást, hiszen barátok. Képzeljük el, hogy milyen könnyen félrecsúszhat ez: Orbán Viktor vesz egy jobb bort régi barátjának, míg a nem kellően körültekintő Mészáros egy borászattal készül meglepetésként. Egy ilyen helyzetben kódolva van a kellemetlen szájíz. ” 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.