Az amerikai fegyverlobbi gyávának tartja azokat a cégeket, amik szerződést bontottak velük a floridai mészárlás után

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután olyan nagy cégek jelentették be, hogy felbontják a szerződésüket az amerikai fegyverlobbit képviselő Nemzeti Fegyverszövetséggel (National Rifle Association, NRA), mint a Hertz és az Avis autókölcsönzők, a MetLife biztosítótársaság, a Best Western szállodaláncok és a Delta és a United légitársaságok, az NRA egy sértődött válaszközleménéyben gyávának nevezte őket.

A szervezet szerint a vállalatok ezzel „ Nemzeti Fegyverszövetség ötmmillió törvénytisztelő tagját” büntetik meg, akik eddig részesülhettek a szerződésel által garantált kedvezményekből. A közlemény kiemeli, hogy a tagságuk olyan orvosokból, farmerekből, rendőrökből, ápolókból, boltosokból és tanárokból áll, akik az ország valamennyi etnikai, vallási is politikai közösségét megjelenítik. 

A fegyverszövetség szerint nem ők tehetnek arról, hogy nem működött megfelelően az iskola biztonsági rendszere, a mentális betegségeket nyilvántartó rendszer, a bűnügyi nyilvántartás, és hogy csődöt mondtak a rendvédelmi szervek. 

Ezért a cégek szerződésbontását a politikai és civil életre jellemző gyávaság leképeződéseként értékelik. „Idővel ezeket a márkákat olyanokra cseréljük, amelyek elismerik a hazafiasságot, és elkötelezettek az alkotmányos szabadságjogok mellett, amelyek meghatározzák azt a piacot, amelyet szolgálni szeretnének”- tették hozzá. 

Végül kijelentették, hogy a kedvezénnyek megvonása egyetlen NRA- tagot sem fog eltántorítani attól, hogy megvédje az egyéni szabadságjogokat és az Egyesült Államokat a világ legnagyszerűbb orszogová tegye. 

Az Egyesült Államokban újra felizzott a fegyvertartás körüli vita, miután február 14-én 17-en, köztük 11 diák veszítette életét egy floridai középiskolában történt lövöldözés után. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.