Az amerikai fegyverlobbi gyávának tartja azokat a cégeket, amik szerződést bontottak velük a floridai mészárlás után

külföld
2018 február 25., 10:18
comments 242

Miután olyan nagy cégek jelentették be, hogy felbontják a szerződésüket az amerikai fegyverlobbit képviselő Nemzeti Fegyverszövetséggel (National Rifle Association, NRA), mint a Hertz és az Avis autókölcsönzők, a MetLife biztosítótársaság, a Best Western szállodaláncok és a Delta és a United légitársaságok, az NRA egy sértődött válaszközleménéyben gyávának nevezte őket.

A szervezet szerint a vállalatok ezzel „ Nemzeti Fegyverszövetség ötmmillió törvénytisztelő tagját” büntetik meg, akik eddig részesülhettek a szerződésel által garantált kedvezményekből. A közlemény kiemeli, hogy a tagságuk olyan orvosokból, farmerekből, rendőrökből, ápolókból, boltosokból és tanárokból áll, akik az ország valamennyi etnikai, vallási is politikai közösségét megjelenítik. 

A fegyverszövetség szerint nem ők tehetnek arról, hogy nem működött megfelelően az iskola biztonsági rendszere, a mentális betegségeket nyilvántartó rendszer, a bűnügyi nyilvántartás, és hogy csődöt mondtak a rendvédelmi szervek. 

Ezért a cégek szerződésbontását a politikai és civil életre jellemző gyávaság leképeződéseként értékelik. „Idővel ezeket a márkákat olyanokra cseréljük, amelyek elismerik a hazafiasságot, és elkötelezettek az alkotmányos szabadságjogok mellett, amelyek meghatározzák azt a piacot, amelyet szolgálni szeretnének”- tették hozzá. 

Végül kijelentették, hogy a kedvezénnyek megvonása egyetlen NRA- tagot sem fog eltántorítani attól, hogy megvédje az egyéni szabadságjogokat és az Egyesült Államokat a világ legnagyszerűbb orszogová tegye. 

Az Egyesült Államokban újra felizzott a fegyvertartás körüli vita, miután február 14-én 17-en, köztük 11 diák veszítette életét egy floridai középiskolában történt lövöldözés után. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt