Ivanka Trump mögé beültették az észak-koreai katonai titkosszolgálat volt főnökét

külföld
2018 február 25., 17:48

Vasárnap tartották a téli olimpia záróünnepségét a dél-koreai Pjongcsangban. Az ünnepségnek volt egy pillanata, amikor a koreai-félsziget térképét országhatárok nélkül ábrázolták a stadion közepén.

Az ünnepség VIP-szektorában foglalt helyet többek között Ivanka Trump, az amerikai elnök lánya. Mögé mögé ültették az észak-koreai delegációt vezető Kim Jongcsolt, aki a diktatúra katonai titkosszolgálatának nyugalmazott vezetője. 

Ivanka Trump fehér kabátban hosszú hajjal, jobbra mögötte a kucsmás ember az északi kémfőnök.
photo_camera Ivanka Trump fehér kabátban hosszú hajjal, jobbra mögötte a kucsmás ember az északi kémfőnök. Fotó: Atsushi Taketazu/The Yomiuri Shimbun

Az amerikai delegáció egyik magas rangú tagja közölte, hogy semmilyen kapcsolatfelvétel sem történt Ivanka Trump és Jongcsol között.

A megnyitó ünnepségen Mike Pence amerikai alelnököt ültették Kim Dzsongun északi diktátor nővére mellé. Ők se beszélgettek egymással. 

Az észak-koreai kormány közben kifejezte igényét, hogy közvetlenül tárgyalnának az amerikai kormánnyal a feszültség enyhítéséről. (ABC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.