Alig használják a helyiek a 83 millióból épített hajdúhadházi játszóteret, mert az önkormányzat kitalálta: ahhoz regisztrálni kell

2018 február 26., hétfő 15:57
48

Őszi hír volt, hogy 500 forintos belépőt szed a hajdúhadházi önkormányzat annál a játszótér és sportpályánál, ami 85,3 millió forint uniós hozzájárulásból épült. A cél az lett volna, hogy a "szociálisan leszakadt" városrészben élő hátrányos helyzetű lakók számára biztosítsák a megfelelő sportlétesítményeket, a beszédes „A sport, mely egyenlővé tesz” elnevezésű projekt keretében.

A belépő miatt a Miniszterelnökség vizsgálatot indított. A vizsgálat eredményéről Szabó Tímea érdeklődött, és Lázár János válaszolt. Lázár szerint a vizsgálat megállapította, hogy a díjfizetés nem összeegyeztethető a pályázat eredeti célkitűzéseivel.

A díjfizetési kötelezettség ugyanis azon helyi lakosokat zárja ki a létesítmények használatából, akik érdekében a fejlesztés megvalósult - írta Lázár.

Azt is hozzátette , hogy a belépő csak a sportlétesítmények használatára vonatkozott, a játszótér használatához fizetni nem, csak regisztrálni kellett. Emiatt azonban olyan kevesen használták a játszóteret, hogy a Minisztrelnökség azt javasolta az önkormányzatnak, könnyítsék meg a regisztrációt.

Lázár szerint az önkormányzat az ellenőrzés javaslatait elfogadta. A belépődíjat február 28-ai határidővel eltörlik, a regisztrációs rendszert pedig március végéig alakítják át.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt