Jobbik: Semmilyen együttműködés nem képzelhető el az MSZP-vel, és nem tárgyalunk más pártokkal sem

politika
2018 február 26., 13:04
comments 606
photo_camera Balról második helyen Vona Gábor, a Jobbik elnöke Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke, Dúró Dóra hétfői sajtótájékoztatóján elsősorban a oktatáspolitikai kérdésekről beszélt, de értelemszerűen nem kerülhette el a kérdést arról, mit szól pártja az LMP ajánlatához. A zöldek tárgyalást kezdeményeztek a Jobbikkal és az MSZP-vel is az egyéni választókerületi jelöltek kölcsönös visszaléptetéséről.

Az MTI tudósítása szerint Dúró gratulált a vasárnapi hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson győztes Márki-Zay Péternek, majd szerénytelenül hozzátette, hogy a független jelölt kampányát Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója és csapata végig segítette. 

A jobbikos politikus szerint a fő tanulság az, hogy a Fidesz legyőzhető ha a szavazók a legesélyesebb ellenzéki jelöltet támogatják. Egy újságírói kérdésre válaszolva Dúró azt válaszolta,  

„semmilyen tárgyalás nem képzelhető el a Jobbik és az MSZP között, a szocialisták már nem képviselnek erőt, s mivel könnyen lehet, hogy ki fognak esni a parlamentből, a rájuk adott szavazatok elvesznek”, 

de a Jobbik más pártokkal sem készül tárgyalni a választásokig. Dúró az LMP-nek külön odaszúrt egyet: szerinte azzal, hogy nem hozták nyilvánosságra 106 egyéni jelöltjüket, azt sugallják, nincsenek is meg az embereik, komolytalan párt képét mutatják.

„A Jobbik mindenhol önálló jelöltekkel készül a kormányváltásra” -zárta a sajtótájékoztatóját a jobbikos politikus.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt