Miközben Csányi Sándort FIFA-alelnöknek választották, a magyar klubok körberöhögik a magyar szövetséget

Nemzetközileg egyre magasabbra jut Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, most éppen a nemzetközi szövetség alelnöke lett, itthon viszont komoly kudarcot vallott két fontos kérdésben is.

Az NBI-ben a nézőszám csak nem akar emelkedni, most hétvégén a Nemzeti Sport adatai alapján 2496 volt az átlagnézőszám egy meccsen, összesen 15 ezren sem voltak kint a hétvégi fordulóban. A valóságban ennyien sem lehettek. 

Debrecen-Balmazújváros

De nemcsak jegybevétele nincs a csapatoknak, arról a pénzről is lemondtak, amit az MLSZ adna a magyar futball jövőre érdekében azért, hogy fiatal, 21 év alatti játékost pályára küldejenek. Ez fordulónként 10 millió forint. És elvileg a nagyon sok tízmilliárdnyi tao-pénz is az utánpótlás céljait szolgálják. 

A 12 csapatból mindössze kettő volt, amelyik lehetőséget adott fiatal játékosnak a világszínvonalú magyar bajnokságban. Balmazújvárosban Haris Attila végigjátszotta a meccset. A Honvédban pedig úgy teljesítették a kvótát, hogy Banó-Szabó Bence kezdett, az 57. percben lecserélték, de a helyére egy másik fiatal, Tömösvári Bálint állt be - írja az utanpotlassport.hu. 

Vagyis, mindössze egy fiatal játszotta végig a meccset az NBI 20. fordulójában, összesen pedig hárman kaptak 180 percnyi lehetőséget. Néhányan a kispadon ülték végig a meccset, de a Puskás Akadémiában például ott sem, mert az egész keretben nem volt 21 év alatti játékos, miközben összesen 9 légiós kapott lehetőséget a felcsúti csapatban. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.