Az EU legbefolyásosabb döntéshozói ma megismerkedhettek a kastéllyal, amihez semmi köze nincs Lázár Jánosnak

POLITIKA
2018 február 27., 07:20
comments 276

Apró, de érdekes adalék, hogy a Fidesz hódmezővásárhelyi vereségének híre az elmúlt két napban hír volt a Politico hírlevelében. Ez a több tízezer feliratkozóval rendelkező hírlevél igen jelentőségteljes olvasótábort tudhat magának: brüsszeli döntéshozók, uniós ügyekkel foglalkozó újságírók és szakemberek sokasága kezdi azzal a napját, hogy átfutja az ebben összegyűjtött híreket.

A keddi levélben pedig, melyben a magyar vonatkozású hír arról szólt, hogy miért kaphatott ki a Fidesz, említést kapott a kastély, ami arról nevezetes, hogy az ég egy adta világon semmi köze hozzá Lázár János miniszternek. Sőt, ha van vadászkastély, ami a létező lehető legtávolabb áll bármiféle Lázár Jánoshoz fűződő kapcsolattól, akkor ez az. 

Az utóbbi időben a Magyar Narancs közölt több cikket a Hódmezővásárhely mellett terülő batidai tanyavilág szélén található vadászkastélyról, ami papíron Lázár János tanácsadójáé (akinek a helyiek szerint amúgy korábban látszólag sosem volt annyi vagyona, hogy ilyen építkezésbe fogjon), a vadászkastélyt pedig teljes egészében Lázár János és családtagjainak földjei és vadászterületei ölelik körül.

link Forrás

Mindenesetre elég bosszús lehetett Lázár, amikor megtudta, hogy a családi földbirtokok közepére tervez kastélyt építeni egy ismerőse. A miniszter legutóbb már arról beszélt, hogy most már mérlegeli, hogy esetleg bevásárolja magát ebbe a "vendéglátóipari vállalkozásba", mint mondta, lehetőségeihez mérten. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.