Az EU legbefolyásosabb döntéshozói ma megismerkedhettek a kastéllyal, amihez semmi köze nincs Lázár Jánosnak

Apró, de érdekes adalék, hogy a Fidesz hódmezővásárhelyi vereségének híre az elmúlt két napban hír volt a Politico hírlevelében. Ez a több tízezer feliratkozóval rendelkező hírlevél igen jelentőségteljes olvasótábort tudhat magának: brüsszeli döntéshozók, uniós ügyekkel foglalkozó újságírók és szakemberek sokasága kezdi azzal a napját, hogy átfutja az ebben összegyűjtött híreket.

A keddi levélben pedig, melyben a magyar vonatkozású hír arról szólt, hogy miért kaphatott ki a Fidesz, említést kapott a kastély, ami arról nevezetes, hogy az ég egy adta világon semmi köze hozzá Lázár János miniszternek. Sőt, ha van vadászkastély, ami a létező lehető legtávolabb áll bármiféle Lázár Jánoshoz fűződő kapcsolattól, akkor ez az. 

Az utóbbi időben a Magyar Narancs közölt több cikket a Hódmezővásárhely mellett terülő batidai tanyavilág szélén található vadászkastélyról, ami papíron Lázár János tanácsadójáé (akinek a helyiek szerint amúgy korábban látszólag sosem volt annyi vagyona, hogy ilyen építkezésbe fogjon), a vadászkastélyt pedig teljes egészében Lázár János és családtagjainak földjei és vadászterületei ölelik körül.

Mindenesetre elég bosszús lehetett Lázár, amikor megtudta, hogy a családi földbirtokok közepére tervez kastélyt építeni egy ismerőse. A miniszter legutóbb már arról beszélt, hogy most már mérlegeli, hogy esetleg bevásárolja magát ebbe a "vendéglátóipari vállalkozásba", mint mondta, lehetőségeihez mérten. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.