Az EU legbefolyásosabb döntéshozói ma megismerkedhettek a kastéllyal, amihez semmi köze nincs Lázár Jánosnak

2018 február 27., kedd 7:20
280

Apró, de érdekes adalék, hogy a Fidesz hódmezővásárhelyi vereségének híre az elmúlt két napban hír volt a Politico hírlevelében. Ez a több tízezer feliratkozóval rendelkező hírlevél igen jelentőségteljes olvasótábort tudhat magának: brüsszeli döntéshozók, uniós ügyekkel foglalkozó újságírók és szakemberek sokasága kezdi azzal a napját, hogy átfutja az ebben összegyűjtött híreket.

A keddi levélben pedig, melyben a magyar vonatkozású hír arról szólt, hogy miért kaphatott ki a Fidesz, említést kapott a kastély, ami arról nevezetes, hogy az ég egy adta világon semmi köze hozzá Lázár János miniszternek. Sőt, ha van vadászkastély, ami a létező lehető legtávolabb áll bármiféle Lázár Jánoshoz fűződő kapcsolattól, akkor ez az. 

Az utóbbi időben a Magyar Narancs közölt több cikket a Hódmezővásárhely mellett terülő batidai tanyavilág szélén található vadászkastélyról, ami papíron Lázár János tanácsadójáé (akinek a helyiek szerint amúgy korábban látszólag sosem volt annyi vagyona, hogy ilyen építkezésbe fogjon), a vadászkastélyt pedig teljes egészében Lázár János és családtagjainak földjei és vadászterületei ölelik körül.

Mindenesetre elég bosszús lehetett Lázár, amikor megtudta, hogy a családi földbirtokok közepére tervez kastélyt építeni egy ismerőse. A miniszter legutóbb már arról beszélt, hogy most már mérlegeli, hogy esetleg bevásárolja magát ebbe a "vendéglátóipari vállalkozásba", mint mondta, lehetőségeihez mérten. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt