Róma is kitiltja a dízelautókat a belvárosból

Virginia Raggi római polgármester egy 2016-os sajtótájékoztatónFotó: TIZIANA FABI

Keddi hír, hogy a szövetségi közigazgatási bíróság döntése alapján ki lehet tiltani a dízelmotorral közlekedő járműveket a német nagyvárosok belvárosából. A dízelmotoros járművek a nitrogén-dioxid kibocsátás miatt sokkal intenzívebben szennyezik a városi levegőt.

A lipcsei bíróság szerint a levegőminőség javítása általánosságban fontosabb szempont, mint az a kár, amit az önkormányzatok teljes vagy részleges tiltása a több millió dízelautó tulajdonosának okozhat. A Stuttgart és Düsseldorf esetében született döntés lehetőséget ad az egyes önkormányzatoknak a korlátozásra. 

A döntésre reagált Róma polgármestere, Virginia Raggi is, aki Facebook-oldalán osztotta meg egy hétfői mexikóvárosi konferencián mondott beszédét. Raggi, aki elsősorban a klímaváltozásra hivatkozott, bejelentette, hogy kitiltja a dízekautókat az olasz fővárosból 2024-től.   


Párizs már tavaly döntött arról, hogy 2024-től nem tűri meg tovább a belvárosában a dízelhajtású autókat. 

A legnagyobb olasz autógyár. a Fiat-Chrysler már korábban bejelentette, hogy felhagy a dízelautók gyártásával.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.