Ezek a tokiói olimpia kabalái

2018 február 28., szerda 7:35
84

Megvannak a 2020-as tokiói olimpia hivatalos kabalái, ők azok:

Fotó: Japán Olimpiai Bizottság

Nevük egyelőre nincsen, de több dolgot is elárultak róluk a készítők, például azt, hogy nagyon jó barátok és tisztelik egymást. Egyikük, a kék színű, „atletikus termetű és erős igazságérzete van”, a rózsaszín pedig egy „cseresznyevirág által ihletett szuperhős”. A győztes pályázatot 2042 versenymű közül választották ki.

A kék figura az olimpia, a rózsaszín a paralimpia kabalája, de ettől függetlenül párosan is értelmezhetőek. A kék figura szuperképessége, hogy bárhová oda tudja teleportálni magát, a rózsaszíné pedig a telekinézis: tárgyakat mozgat azzal, hogy rájuk néz.

Az olimpiai játékoknak az 1968-os grenoble-i olimpia óta van kabalája, az első kabalás nyári olimpia az 1972-es müncheni volt, ott debütált Waldi, a szivárványtacskó. Az első páros kabala az 1988-as Calgary téli olimpia jegesmedvepárja, Hidy és Howdy. Az összes kabalát ezen az oldalon lehet megnézni. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt