Ezek a tokiói olimpia kabalái

Megvannak a 2020-as tokiói olimpia hivatalos kabalái, ők azok:

Fotó: Japán Olimpiai Bizottság

Nevük egyelőre nincsen, de több dolgot is elárultak róluk a készítők, például azt, hogy nagyon jó barátok és tisztelik egymást. Egyikük, a kék színű, „atletikus termetű és erős igazságérzete van”, a rózsaszín pedig egy „cseresznyevirág által ihletett szuperhős”. A győztes pályázatot 2042 versenymű közül választották ki.

A kék figura az olimpia, a rózsaszín a paralimpia kabalája, de ettől függetlenül párosan is értelmezhetőek. A kék figura szuperképessége, hogy bárhová oda tudja teleportálni magát, a rózsaszíné pedig a telekinézis: tárgyakat mozgat azzal, hogy rájuk néz.

Az olimpiai játékoknak az 1968-os grenoble-i olimpia óta van kabalája, az első kabalás nyári olimpia az 1972-es müncheni volt, ott debütált Waldi, a szivárványtacskó. Az első páros kabala az 1988-as Calgary téli olimpia jegesmedvepárja, Hidy és Howdy. Az összes kabalát ezen az oldalon lehet megnézni. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.