Ezek a tokiói olimpia kabalái

sport
2018 február 28., 07:35
comments 84

Megvannak a 2020-as tokiói olimpia hivatalos kabalái, ők azok:

photo_camera Fotó: Japán Olimpiai Bizottság

Nevük egyelőre nincsen, de több dolgot is elárultak róluk a készítők, például azt, hogy nagyon jó barátok és tisztelik egymást. Egyikük, a kék színű, „atletikus termetű és erős igazságérzete van”, a rózsaszín pedig egy „cseresznyevirág által ihletett szuperhős”. A győztes pályázatot 2042 versenymű közül választották ki.

A kék figura az olimpia, a rózsaszín a paralimpia kabalája, de ettől függetlenül párosan is értelmezhetőek. A kék figura szuperképessége, hogy bárhová oda tudja teleportálni magát, a rózsaszíné pedig a telekinézis: tárgyakat mozgat azzal, hogy rájuk néz.

Az olimpiai játékoknak az 1968-os grenoble-i olimpia óta van kabalája, az első kabalás nyári olimpia az 1972-es müncheni volt, ott debütált Waldi, a szivárványtacskó. Az első páros kabala az 1988-as Calgary téli olimpia jegesmedvepárja, Hidy és Howdy. Az összes kabalát ezen az oldalon lehet megnézni. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.