Orbán 3 legnagyobb pillanata azokból az időkből, amikor még hajlandó volt „vitatkozni”

politika
2018 február 28., 15:15

A viták ideje lejárt, ez most a választók döntésének ideje

- mondta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke arról, hogy Orbánt hiába hívják a választásokig nyilvános vitára különféle szervezetek és ellenzéki politikusok. 

Önmagában is elég erős állítás, hogy pont egy választási kampánytól lenne idegen a vita, de a van az indoklásnak még egy része:

„Magyarország miniszterelnöke az Országgyűlésben számtalan alkalommal vitatkozott már az ellenzék jelöltjeivel.”

Igaz, a parlamenti szabályok alapján Orbánnak valóban válaszolnia kellett meghatározott időközönként. És a demokratikus vitakultúra ilyen csúcspillanatait köszönhetjük ezeknek az alkalmaknak:

3. Szemöldökcsipesz Vonának

link Forrás

2017 szeptember, Vona Gábor korrupciós ügyekről kérdezi a miniszterelnököt, akinek válasza:

„Arra hívom fel a figyelmét, hogy a kormányzáshoz komolyabb eszközökre van szükség mint egy szemöldökcsipesz.”

2. Nem hallja Hadházy kérdését

link Forrás

2016 október, azonnali kérdések órája: Az LMP-s Hadházy Ákos korrupciós ügyekről kérdezi Orbánt, többek között uniós pályázati ügyekről. Az első körben nem ad érdemi választ, majd a második körben annyit mond:

nem értettem a kérdést, megismételné?

Amire Hadházynak a házszabály alapján már nincs lehetősége válaszolnia.

1. Boldog karácsonyt, Demeter Márta!

link Forrás

2017 december, az LMP-s Demeter Márta arról kérdezi Orbánt, hogyan üzletelhetett a körözött bűnöző Gaith Pharaon Tiborcz Istvánnal. Orbán pedig válaszként

boldog karácsonyt kíván.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.