A nap netes szenzációja a ghánai tanár, aki számítógépek nélkül tanítja számítógépezni a diákokat

2018 március 1., csütörtök 6:45
255

Kumasi egyik iskolájában tanít Richard Appiah Akoto, és néha a munkjáról is posztolgat a Facebookra. De nemrég arra lett figyelmes, hogy az egyik képsorozatát ezrével osztják szerte a világon.

A szokatlan érdeklődést az váltotta ki, hogy a számítástechnika órán a tanár a táblára rajzolta fel - nagyon aprólékosan, szemléletesen - a Wordöt. Számítógépeik ugyanis nincsenek.

Bár ő maga csak annyit írt a képek mellé, hogy nagyon vicces így tanítani, de a netes kommentek nagy része afféle hétköznapi hősként látta a tanárt, aki elhivatottságból a lehetetlen körülmények között sem adja fel.

A ghánai főváros iskolájában 2011 óta nincsenek számítógépek, de a diákoktól itt is megkövetelik az információs és kommunikációs technológia nevű tantárgy teljesítését.

Amikor a Microsoft értesült a felhajtásról, jó érzékkel látta meg a benne rejlő marketingpotenciált, és megígérte, hogy küld egy gépet és a hozzá való szoftvereket Richard Appiah Akotónak. (via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt