Bayer beleáll: Meg kell védeni Tiborczot és Mészáros Lőrincet

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

„Hagytunk magunkra égni százezer olyan korrupciós vádat, aminek egyébként a kilencven százaléka szemenszedett hazugság, de mi nem reagáltunk rájuk. Itt van ez az állandó mészároslőrincezés és tiborczistvánozás, amik egyfajta epitheton ornanssá változott, mert nem reagáltuk le ezeket az ügyeket soha. De én azt gondolom, hogy mivel

sem Mészáros Lőrincnek, sem Tiborcz Istvánnak nincs szégyellnivalója,

így szerintem politikai hiba az, hogy nem reagálunk, hanem mindent hagyunk a levegőben lógni.”

Ezt Bayer Zsolt mondta a Mandinernek adott interjúban, és példát is említ arra, hogyan magyarázná meg Mészáros Lőrincet.

Egy tokaji fórumon a helyi Jobbik vetette fel, hogy már az Andrássy-szőlőbirtokot is megvette Mészáros Lőrinc. A fórum résztvevői, helyi szőlészek és borászok pedig Bayer szerint azt mondták, hogy a Jobbik nem normális, mert: 

„Tényleg Mészárosé az Andrássy-kúria, csak előtte egy francia tulajdonosé volt, aki csinált másfél milliárd forint adósságot, csődbe vitte az egészet, aztán elment haza. Tönkrement miatta egy csomó ember, mert mindent leszart. Jött helyette Mészáros Lőrinc, aki átvette az adósságot, konszolidálta a helyzetet és most működteti az egészet. És eddig mondjuk nyolcvan forintot kaptak a gazdák egy kiló szőlőért, most meg már száznegyvenet kaptak.”

Bayer szerint ezeket minden alkalommal ugyanígy el lehetne mondani.

A konkrét esetben egyébként az történt, hogy a 2008-ban Andrássy Kúriaként megnyíló tarcali szálloda 2010-ben valóban bedőlt, ekkor került CIB bankhoz. A bank az Accent Hotels nevű céget bízta meg az üzemeletéssel, a négycsillagosból ötcsillagos szállodát csináltak, 2015-ben már rekordnyereséget értek el. Mészáros ezután szerezte meg Tokaj-Hegyalja egyetlen ötcsillagos szállodáját.

Általánosabban pedig Bayer ezek szerint a nemzeti tőkésosztály ideológiáját venné elő a korrupciós ügyek védelmében. Csak hát nem véletlenül választja inkább a hallgatást a Fidesz ezekben az esetekben (korábban Simicska, azóta Mészáros és Tiborcz nevét nem nagyon merték kimondani):

azt ugyanis elég nehéz nemzeti érdekkel megindokolni, hogy miért pont a miniszterelnök családjában, szomszédságában és baráti körében gazdagodnak tíz- és százmilliárdokkal emberek.

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.