Felvett a KLIK 1 milliárdot, semmi se lett belőle, vissza kellett adni az EU-nak

POLITIKA
2018 március 02., 08:44
comments 209

Az RTL Klub híradója számolt be Hadházy Ákos LMP-társelnök sajtótájékoztatójáról, aki a közoktatást szervező KLIK óriási hanyagságára mutatott rá. A történteket Lázár János miniszter is megerősítette.

A KLIK Hadházy adatai szerint 900 millió forintos EU-támogatást vett fel informatikai fejlesztésekre, a pénzből a terv szerint szoftvereket készítettek volna, amiket iskolákban lehetett volna használni.

A szoftverek egy része el se készült, ami pedig elkészült, azt sohasem használták. Amikor Hadházy egyenként rákérdezett a programokra a KLIK-nél, akkor azt mondták neki, hogy van amit nem használnak, van amit nem töltöttek fel adatokkal, van amit nem sikerült még bevezetni, és van olyan is, ami helyett vettek inkább egy másikat.

Lázár János az RTL-nek azt mondta, hogy 11 szoftver elkészült, de nem mind használják őket, 14 pedig el se készült. Szabálytalansági eljárást indítottak, és végül összesen 1,2 milliárd forintot kellett visszafizetnie a KLIK-nek. A KLIK és az oktatásért felelős EMMI nem kívánt nyilatkozni.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.