Felvett a KLIK 1 milliárdot, semmi se lett belőle, vissza kellett adni az EU-nak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az RTL Klub híradója számolt be Hadházy Ákos LMP-társelnök sajtótájékoztatójáról, aki a közoktatást szervező KLIK óriási hanyagságára mutatott rá. A történteket Lázár János miniszter is megerősítette.

A KLIK Hadházy adatai szerint 900 millió forintos EU-támogatást vett fel informatikai fejlesztésekre, a pénzből a terv szerint szoftvereket készítettek volna, amiket iskolákban lehetett volna használni.

A szoftverek egy része el se készült, ami pedig elkészült, azt sohasem használták. Amikor Hadházy egyenként rákérdezett a programokra a KLIK-nél, akkor azt mondták neki, hogy van amit nem használnak, van amit nem töltöttek fel adatokkal, van amit nem sikerült még bevezetni, és van olyan is, ami helyett vettek inkább egy másikat.

Lázár János az RTL-nek azt mondta, hogy 11 szoftver elkészült, de nem mind használják őket, 14 pedig el se készült. Szabálytalansági eljárást indítottak, és végül összesen 1,2 milliárd forintot kellett visszafizetnie a KLIK-nek. A KLIK és az oktatásért felelős EMMI nem kívánt nyilatkozni.


Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.