Ismét őrizetbe vették Czeglédy Csabát

POLITIKA
2018 március 02., 22:35
comments 562
Fegyőrök vezetik 2018. február 22-én Czeglédy Csabát a Szegedi Törvényszék tárgyalótermébe, ahol egy iskolaszövetkezet két vezetője ellen indult költségvetési csalási ügyben tanúként hallgatták meg a politikust
photo_camera Czeglédy Csaba. Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI/MTVA

Egy nappal azután, hogy szabadlábra került, ismét őrizetbe vették Czeglédy Csabát. A hvg.hu és a Hír TV is arról számolt be, hogy a politikust péntek este már a NAV nyomozói várták szombathelyi lakásánál. 

Czeglédyt azzal gyanúsítják, hogy több mint 6 milliárd forint adót és járulékot csalt el bűnszervezetben, üzletszerűen, amikor diákmunkások közvetítésével foglalkozott. Czeglédy csütörtökön nyolc hónap előzetes letartóztatás után szabadlábra került, miután független jelöltként elindult a választáson, támogatói pedig össze is gyűjtötték a szükséges aláírásokat, ezért megillette a menteli jog - péntek reggel viszont Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezte a mentelmi jogának felfüggesztését, délután pedig meg is szavazta ezt az Nemzeti Választási Bizottság.

Este már a nyomozók a lakásánál várták, a hvg.hu szerint ugyanakkor egy korábbi gyanúval összefüggő bűncselekményre hivatkozva vitték vissza a szegedi börtönbe.

Csütörtök este a Hír TV Egyenesen című műsorában szerepelt:

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.