Putyin: Ha egy dolgot változtathatnék meg a múltban, az a Szovjetunió felbomlása lenne

Fotó: Alexei Druzhinin/Sputnik

Ha visszamehetne az időben, és megváltoztathatna egy dolgot Oroszország történetében, akkor a Szovjetunió 1991-es felbomlását akadályozná meg.

Ezt Vlagyimir Putyin mondta pénteken egy kalinyingrádi fórumon, ahol a közönség tagjai kérdéseket tehettek fel neki.

A Szovjetunió felbomlását Putyin 2005-ben már az évszázad legnagyobb geopolitikai katasztrófájának nevezte.

A mostani fórumon elmondta azt is, hogy azért a jelenben szeret inkább élni. „Az őseim parasztok voltak, én pedig államfő vagyok” - magyarázta. Azt is elmondta, nem szeretne a jövőbe látni, és ha valaki felajánlaná, hogy megmondja neki, mi lesz vele tíz év múlva, elutasítaná azt.

Csütörtökön Putyin arról beszélt, Oroszország legyőzhetetlen rakétát fejleszett. Két hét múlva pedig elnökválasztást tartanak. (ABC, RT)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.