Putyin: Ha egy dolgot változtathatnék meg a múltban, az a Szovjetunió felbomlása lenne

külföld
2018 március 02., 21:15
photo_camera Fotó: Alexei Druzhinin/Sputnik

Ha visszamehetne az időben, és megváltoztathatna egy dolgot Oroszország történetében, akkor a Szovjetunió 1991-es felbomlását akadályozná meg.

Ezt Vlagyimir Putyin mondta pénteken egy kalinyingrádi fórumon, ahol a közönség tagjai kérdéseket tehettek fel neki.

A Szovjetunió felbomlását Putyin 2005-ben már az évszázad legnagyobb geopolitikai katasztrófájának nevezte.

A mostani fórumon elmondta azt is, hogy azért a jelenben szeret inkább élni. „Az őseim parasztok voltak, én pedig államfő vagyok” - magyarázta. Azt is elmondta, nem szeretne a jövőbe látni, és ha valaki felajánlaná, hogy megmondja neki, mi lesz vele tíz év múlva, elutasítaná azt.

Csütörtökön Putyin arról beszélt, Oroszország legyőzhetetlen rakétát fejleszett. Két hét múlva pedig elnökválasztást tartanak. (ABC, RT)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.