Putyin: Ha egy dolgot változtathatnék meg a múltban, az a Szovjetunió felbomlása lenne

Fotó: Alexei Druzhinin/Sputnik

Ha visszamehetne az időben, és megváltoztathatna egy dolgot Oroszország történetében, akkor a Szovjetunió 1991-es felbomlását akadályozná meg.

Ezt Vlagyimir Putyin mondta pénteken egy kalinyingrádi fórumon, ahol a közönség tagjai kérdéseket tehettek fel neki.

A Szovjetunió felbomlását Putyin 2005-ben már az évszázad legnagyobb geopolitikai katasztrófájának nevezte.

A mostani fórumon elmondta azt is, hogy azért a jelenben szeret inkább élni. „Az őseim parasztok voltak, én pedig államfő vagyok” - magyarázta. Azt is elmondta, nem szeretne a jövőbe látni, és ha valaki felajánlaná, hogy megmondja neki, mi lesz vele tíz év múlva, elutasítaná azt.

Csütörtökön Putyin arról beszélt, Oroszország legyőzhetetlen rakétát fejleszett. Két hét múlva pedig elnökválasztást tartanak. (ABC, RT)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.