Hollywood sztárjai narancssárga zászlós kitűzővel tüntethetnek a fegyvertartás szigorításáért az Oscar-gálán

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A People filmipari forrásai szerint elképzelhető, hogy több hollywoodi híresség is narancssárga kitűzőt visel majd a vasárnap esti Oscar-gálán, ezzel is felhívva a figyelmet a fegyvertarási törvények szigorításának szükségességére. 

Ahogy az idei Golden Globe-gála a szexuális zaklatások elleni fellépésről szólt, és számos sztár viselte egyezményes jelét az áldozatok melletti kiállásnak, az Oscar-gálára a floridai iskolai lövöldözés, illetve az azóta kibontakozó mozgalom hathat: a kiszivárgott hírek szerint a szigorításért küzdő Everytown kitűzőjét, egy narancssárga alapba ágyazott amerikai zászlót viselhetnek majd többen is. 

Azt persze egyelőre nem tudni, hogy hányan csatlakozhatnak a kezdeményezéshez, de az biztos, hogy Hollywood egyre több szereplője foglalt állást a fegyvertartási szabályok szigorítása mellett: George és Amal Clooney legutóbb például 500 ezer dollárt adományozott a túlélőknek. (People/Daily Dot)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.