Putyin: Soha, soha nem adjuk ki a vádlottakat Amerikának

2018 március 4., vasárnap 19:46
66

Az NBC sztárriportere, Megyn Kelly már másodszor készít hosszabb interjút Vlagymir Putyinnal. A hamarosan adásba kerülő műsor egyik előzetesben megkérdezi az orosz elnököt: mit szól ahhoz, hogy vádat emeltek 13 orosz állampolgár és három orosz szervezet ellen a 2016-os amerikai választásokba való beavatkozás miatt.

Putyin némi nevetgélés után azt válaszolja, hogy ő ugyan nem tudja, mit csináltak ezek a magánszemélyek, neki ehhez semmi köze, de az biztos, hogy az orosz kormánynak és hatóságoknak ehhez semmi köze. Vagyis hiába beszélnek arról az amerikai titkosszolgálatok, vagy a német, a holland, a brit és a többi nyugati ország kormányai, Putyin továbbra is tagad.

Arra a felvetésre nem reagál, hogy ezek részben hozzá közel álló személyek, viszont azt javasolja, hogy álljanak elő bizonyítékokkal.

Nagyszerű ötlet, akkor kiadja őket az amerikai igazságszolgáltatásnak?

- kérdezi Kelly.

Soha! Soha! Oroszország nem adja ki az állampolgárait senkinek

- válaszolja Putyin.

H. R. McMaster vezérezredes, Donald Trump nemzetbiztonsági főtanácsadója szerint „az FBI vádemelésével a bizonyíték immár tényleg megcáfolhatatlan és nyilvánosan elérhető”. A vizsgálat állásáról és a 13 orosz tevékenységéről itt írtunk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt