Segíts Elizabeth-nek megtalálni álmai foglalkozását!

MŰVÉSZET
2018 március 04., 19:45
comments 31

Több mint három (majnem négy) év után visszatér a Roham, agresszív fantasztikus magazin. Valójában egyébként művészeti-irodalmi folyóirat, amely 2005 óta létezik, és jelenget meg valamilyen periódussal, ahogy az alkotók ideje, anyagi lehetősége, satöbbije kiadja. „Most nőttek meg akkorára a gyerekek, hogy megint van egy kis időnk” – ezzel a mondattal magyarázza Korchma Zsombor főszerkesztő a visszatérést.

photo_camera Sosity Beáta rajza a téli olimpia magyar sztárjáról.

A brutális képregények, felkavaró kollázsok, kegyetlen versek, prózák, miegyebek alkotógárdája kábé szokásos: a grafikai meghatározók Stark Attila és Szöllősi Géza, Korchma Zsombor főszerkesztőt pedig Bánki Ákos, Tick Péter és Varga Illés támogatja. A körülbelül kéttucatnyi közreműködő között ott találjuk a magyar underground két sokdanos mesterét: drMáriás Bélát és Barcs Miklóst (Flash zenekar).

Március 16-án a korábban megszokott formában, egy újabb (negyedik) Roham Trash Fesztiválon mutatják be az új számot. A Gödörben lesz: koncertek, performanszok, dizsi, italozás. Barcs Miklós a Magyar Hóhérszövetség képviseletében láncfűrésszel kísérli meg tisztábbá varázsolni a közéletet. Madam X-otic Dolly Rambo, Szintiboy, Alpáré, kitűnő széklábak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.