Orbán Ráhel úgy is segíteni tudott a turisztikai imázs kidolgozásán, hogy állítólag ott se volt az egyeztetéseken

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szombaton az M1 műsorában beszélt részletesen arról, hogy kik és milyen formában fogtak a magyar turisztika nagy reformjához. A legérdekesebb az volt, hogy Guller "fiatal segítői" közt megemlítette Orbán Ráhelt is. Az ügynökség vezetői első alkalommal ismerték el, hogy Orbán Ráhel is segít a stratégiaalkotásban.

A Hírtévé értesülései alapján ez afféle távsegítség lehet. Nekik ugyanis azt mondta a stratégiaalkotásban részt vevő Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök tulajdonosa, hogy "személy szerint Orbán Ráhellel nem egyeztettem erről, ő nem volt bent az egyeztetéseken". Csapodynak amúgy az ellen se lett volna kifogása, ha Orbán részt vett volna. "Egyébként nekem nem lenne semmi kifogásom az ellen, hogy mondjuk amit ő is megtanult az iskolái során, vagy amit látott, azt is elmondja, de mi Guller Zoltánnal dolgozunk, és az ő csapatával" - mondta.

Orbán Ráhel a lausanne-i École Hoteliere Lausanne egyik Executive MBA osztályának hallgatója volt, tehát kétségtelenül képzett a turizmus terén. 2014 decemberében a Facebookon írt arról, hogy „több mint 3 évet dolgozott a szállodaiparban és az idegenforgalom egyéb területein” és valóban ismert, hogy 2012 és 2014 között a Kempinski Hotelen sales menedzserként dolgozott. Gyakori vendége turisztikai rendezvényeknek, a Bocuse d'Or gálán többször is feltűnt.

Az, hogy Orbán Ráhelnek jelentős befolyása van az MTÜ-ben, a turisztikai szakmán belül rég óta nyílt titok.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.