Az orosz Kommunista Párt elnökjelöltje szerint be akarják sározni azzal, hogy 13 svájci bankszámlája van

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

Hétfőn közölték az orosz választási bizottság hivatalnokai, hogy a Kommunista Párt elnökjelöltjének, Pavel Grudininnak 13 be nem vallott külföldi bankszámlája van, és e svájci számlákon több mint egymillió dollárt és némi aranyat tartogat. 

Grudinin viszont azt állítja, hogy megpróbálják besározni. Korábban valóban volt két számlája, azzal hozzátartozói külföldi orvosi kezelését kezelte. 

Pavel GrudininFotó: Sputnik

Az orosz törvények alapján elnökjelölteknek nem lehet külföldi számlája, azaz a svájci számlák ügye miatt akár is zárhatják. Ehhez képest érdekes, hogy a választási bizottság nem kérte Grudinin kizárását, helyette azt tervezik, hogy a külföldi számlákkal kapcsolatos információt megjelentetik a választási plakátjain. 

Grudinin amúgy multimilliomos kommunista, és a Putyin számára teljesen lefutott elnökválasztás még mérhetőbb jelöltjei között szerepel, 7-12 százalék körüli támogatottságával. A kampányban nemrég Sztálint éltette látványosan, és vannak elemzések, melyek szerint az indulása eleve Putyin tervének része volt, hogy ezzel is növeljék a részvételt a választáson. (Meduza)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.