Az orosz Kommunista Párt elnökjelöltje szerint be akarják sározni azzal, hogy 13 svájci bankszámlája van

külföld
2018 március 06., 20:22
comments 32

Hétfőn közölték az orosz választási bizottság hivatalnokai, hogy a Kommunista Párt elnökjelöltjének, Pavel Grudininnak 13 be nem vallott külföldi bankszámlája van, és e svájci számlákon több mint egymillió dollárt és némi aranyat tartogat. 

Grudinin viszont azt állítja, hogy megpróbálják besározni. Korábban valóban volt két számlája, azzal hozzátartozói külföldi orvosi kezelését kezelte. 

Pavel Grudinin
photo_camera Pavel Grudinin Fotó: Sputnik

Az orosz törvények alapján elnökjelölteknek nem lehet külföldi számlája, azaz a svájci számlák ügye miatt akár is zárhatják. Ehhez képest érdekes, hogy a választási bizottság nem kérte Grudinin kizárását, helyette azt tervezik, hogy a külföldi számlákkal kapcsolatos információt megjelentetik a választási plakátjain. 

Grudinin amúgy multimilliomos kommunista, és a Putyin számára teljesen lefutott elnökválasztás még mérhetőbb jelöltjei között szerepel, 7-12 százalék körüli támogatottságával. A kampányban nemrég Sztálint éltette látványosan, és vannak elemzések, melyek szerint az indulása eleve Putyin tervének része volt, hogy ezzel is növeljék a részvételt a választáson. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.