Az orosz Kommunista Párt elnökjelöltje szerint be akarják sározni azzal, hogy 13 svájci bankszámlája van

2018 március 6., kedd 20:22
32

Hétfőn közölték az orosz választási bizottság hivatalnokai, hogy a Kommunista Párt elnökjelöltjének, Pavel Grudininnak 13 be nem vallott külföldi bankszámlája van, és e svájci számlákon több mint egymillió dollárt és némi aranyat tartogat. 

Grudinin viszont azt állítja, hogy megpróbálják besározni. Korábban valóban volt két számlája, azzal hozzátartozói külföldi orvosi kezelését kezelte. 

Pavel Grudinin Fotó: Sputnik

Az orosz törvények alapján elnökjelölteknek nem lehet külföldi számlája, azaz a svájci számlák ügye miatt akár is zárhatják. Ehhez képest érdekes, hogy a választási bizottság nem kérte Grudinin kizárását, helyette azt tervezik, hogy a külföldi számlákkal kapcsolatos információt megjelentetik a választási plakátjain. 

Grudinin amúgy multimilliomos kommunista, és a Putyin számára teljesen lefutott elnökválasztás még mérhetőbb jelöltjei között szerepel, 7-12 százalék körüli támogatottságával. A kampányban nemrég Sztálint éltette látványosan, és vannak elemzések, melyek szerint az indulása eleve Putyin tervének része volt, hogy ezzel is növeljék a részvételt a választáson. (Meduza)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt