Az orosz Kommunista Párt elnökjelöltje szerint be akarják sározni azzal, hogy 13 svájci bankszámlája van

külföld
2018 március 6., 20:22
comments 32

Hétfőn közölték az orosz választási bizottság hivatalnokai, hogy a Kommunista Párt elnökjelöltjének, Pavel Grudininnak 13 be nem vallott külföldi bankszámlája van, és e svájci számlákon több mint egymillió dollárt és némi aranyat tartogat. 

Grudinin viszont azt állítja, hogy megpróbálják besározni. Korábban valóban volt két számlája, azzal hozzátartozói külföldi orvosi kezelését kezelte. 

photo_camera Pavel Grudinin Fotó: Sputnik

Az orosz törvények alapján elnökjelölteknek nem lehet külföldi számlája, azaz a svájci számlák ügye miatt akár is zárhatják. Ehhez képest érdekes, hogy a választási bizottság nem kérte Grudinin kizárását, helyette azt tervezik, hogy a külföldi számlákkal kapcsolatos információt megjelentetik a választási plakátjain. 

Grudinin amúgy multimilliomos kommunista, és a Putyin számára teljesen lefutott elnökválasztás még mérhetőbb jelöltjei között szerepel, 7-12 százalék körüli támogatottságával. A kampányban nemrég Sztálint éltette látványosan, és vannak elemzések, melyek szerint az indulása eleve Putyin tervének része volt, hogy ezzel is növeljék a részvételt a választáson. (Meduza)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt