Nagyon simán jutott tovább a Real Madrid Párizsban

bajnokok ligája
2018 március 06., 18:35
comments 29

Kettős győzelemmel jutott tovább a címvédő Real Madrid a döbbenetes pénzekkel kitömött Paris Saint-Germain ellen. 

Játékoskerete alapján már simán a legnagyobb klubok szintjén lévő PSG a BL-ben rendre kudarcot vall. A madridi meccsen elszórakozták a végét, és végül kikaptak 3-1-re, még Neymarral. A brazil azóta megsérült, a bokáját meg is műtötték.

A visszavágón kiderült, hogy a PSG-nek Madridban nagyobb esélye volt a győzelemre, mint hazai pályán. Bátortalanul és ötlettelenül játszottak az első félidőben. A Real Madrid pedig - amelyik ősszel a bajnokságban csapnivaló volt, a spanyol kupában kiesett - a Bajnokok Ligája formáját hozta, pedig tartalékosan kezdtek, Kroos és Modric felépült ugyan a sérüléséből, de csak a kispadra ültette őket Zidane, ahogy Bale sem volt kezdő. Nagyon simán kézben tartották a meccset, és léptek tovább. 

PSG – Real Madrid 1-2

Gól: Ronaldo (51. perc), Casemiro (80.), Cavani (70. perc)

Kiállítva: Verratti

PSGAreola – Dani Alves, Thiago Silva, Marquinhos, Berchiche – Verratti, Thiago Motta (Pastore, 59. perc), Rabiot – Mbappé (Diarra 85.), Cavani, Di María (Draxler 77.).  
CserékTrapp, Kimpembe, Meunier, Lo Celso, L. Diarra, Draxler, Pastore

Real Madrid: Navas – Carvajal, Varane, S. Ramos, Marcelo – Lucas Vázquez, Casemiro, Kovacic (Kroos 72.), Asensio (Isco, 81.)– Benzema (Bale, 76.), C. Ronaldo. 
Cserék: Casilla, Nacho, Kroos, Modric, Bale, Theo Hernández, Isco 

A legfontosabb pillanatok:

Gyászszünettel indult mindkét BL-nyolcaddöntő Párizsban és Liverpoolban a hétvégén elhunyt Fiorentina-csapatkapitány, Davide Astori emlékére. 

10. perc: nincs még gól, nagy helyzet sem. Párizsban most kezd eloszlani a köd, amit a hazai szurkolók piróztak össze, minden bizonynal Orbán Viktor nagy örömére

Ronaldo rúgott utána az által nem nagyon kedvelt korábbi Barca-játékosnak, Alvesnek, megúszta lap nélkül.

link Forrás

14. perc: a PSG a kétgólos hátrány ellenére nem rontott rá a Madridra, de aztán egy percen belöl kétszer is volt némi izgalom. Előbb Carvajal próbált mellel hazaadni, majdnem elcsípte Cavani, aztán Mbappé kapott nagy passzt, de nem tudott vele mit kezdeni. 

18. perc: az első nagy helyzet, a Madrid majdnem megszerezte a vezetést. Egy beadásra Ramos érkezett, de nem fejjel, hanem lábbal, 8 méterről belsőzött kapura,  Areola védett. 

link Forrás

22. perc: elsöprőnek nem lehet mondani a PSG játékát, mennek előre, de elég körülményesen. Di María lőhetett szabadrúgást, de megpattant a sorfalon. 

30. perc: nem mintha nagyon érdekes lenne, de Liverpoolban nincs gól, az angolok vannak fölényben, de nem szakadnak az első meccsen kiharcolt ötgólos előnyben. 

Közben az AFP képeket rakott ki Szaúd-Arábiából, ahol nemrég óta járhatnak nők meccsre. 

photo_camera Fotó: FAYEZ NURELDINE/AFP

Kicsit a Real térfelére került át a meccs, a 16-os oldalán Kovacic buktatta Di Mariát (sárgát kapott), de a szabadrúgás nem volt veszélyes. 

38. perc: elképesztően nagy helyzetet hagyott ki Benzema, egy védő hibájának köszönhetően egyedül lépett ki, Areola lábát találta el. 

link Forrás

43. perc: Mbappé a leshatárról lépett ki, oldalról a kapusba lőtt. Ez volt a harmadik kaput eltaláló lövés a meccsen. 

link Forrás

SZÜNET, mindkét meccsen 0-0. 

Óriási köszönet Hajdú B. Istvánnak, hogy felhívta a figyelmet a stúdióban ülő Simek Péter meccs előtti elemzésére, miszerint háromesélyes a meccs. Hajdú kiváncsi lenne a harmadik lehetőségre a Real vagy a PSG továbbjutása mellett.

A legfontosabb lement a köztévén, az egyperces migránshíradó. 

A PSG nem játszik jól, helyzetbe sem kerülnek igazán, a Madrid simán tartja az előnyét. 

Elkezdődött a második félidő, csere nincs, kicsit aktívabban jött ki a PSG, támadtak, de rövid időre félbe kellett szakítani a meccset, akkor pirotechnikázás ment megint a párizsi táborban.

50. perc: Ronaldo először került helyzetbe, előrevetődve mellé fejelt. 

52. perc: Vezet a Madrid. Asensio adott egy pazar passzt Vázqeuznek, a beadást Ronaldo fejelte be. Nyolcadik Bl-meccsén a 12. gólját szerezte. 

link Forrás

Három gólt kellene szereznie a PSG-nek a hosszabíbtáshoz. Ettől nagyon messze vannak.

Ronaldo került megint helyzetbe, de inkább feldobta magát.

59. perc: cserél a PSG, a támadóbb Pastore jön be a védekezőbb Motta helyett. 

60. perc: Cavani a kapu előtt lemaradt egy labdáról. 

Egyszerűen az látszik, hogy a PSG nincs hozzászokva komolyabb ellenfelekhez a francia bajnokságban, a Madrid nagyon simán a kezében tartja a meccset.

65. perc: Verratti nagyon ostobán kiállítatta magát. Volt már egy sárgája az első félidőből, de ez nem zavarta abban, hogy leordítsa a bíró fejét egy szabadrúgást követelve. Eddig sem volt sok esélye a PSG-nek, most már semmi. 

link Forrás

70. perc: 1-1, egy kapu előtti flipperezés után Cavani lábáról kerül a kapuba a labda. 

link Forrás

80. perc: tényleg eldőlt, rosszul szabadított fel a PSG, Casemiro szerezte meg a labdát, megpattant a lövése, de a hálóba hullott. 1-2

link Forrás

85. perc: Mintha a nagyobb vereséget akarná elkerülni Emery, ami a játék képe alapján simán elképzelhető, Mbappe helyett a védekező Diarra a pályán. 

Liverpool–FC Porto 0-0 

A másik meccsen a Liverpool az idegenbeli ötgólos győzelme után akár a kölyökcsapatot is pályára küldhette volna, simán a nyolc közé jutottak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.