Fenntartják Oroszország eltiltását az atlétikai versenyeken

sport
2018 március 06., 15:13
comments 8

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) fenntartja az orosz tagszövetség felfüggesztését.

A felfüggesztés megszüntetéséhez szükséges számos feltétel teljesült, de vannak még olyanok, amelyek nem - indokolta az IAAF tanácsának döntését keddi birminghami sajtótájékoztatóján Rune Andersen, a doppingellenes küzdelem oroszországi lépéseit felügyelő testület vezetője. 

Az IAAF 2015 novemberében függesztette fel az orosz szövetséget, miután a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) arra a megállapításra jutott, hogy Oroszországban szisztematikus doppingolás zajlott. Ezzel a döntéssel automatikusan valamennyi orosz atléta nemzetközi versenyzési jogát is felfüggesztették, így a riói olimpián, a tavalyi, londoni szabadtéri világbajnokságon és a múlt heti, birminghami fedett vb-n sem szerepelhettek szövetségi szinten, csak különengedéllyel indulhattak azok, akik a szigorú feltételeknek megfeleltek. 

Az orosz doppinggal foglalkozó IAAF-csapat vezetője, Rune Andersen most a következő, júliusban esedékes kongresszusig adott időt az orosz szövetségnek, ha addig nem történnek előrelépések, akkor akár a semleges induláshoz alkalmas különengedély lehetőségét is visszavonhatják. 

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság múlt szerdán megszüntette az orosz ötkarikás testület felfüggesztését, amelyről 2017. december 5-én határozott. (MTI, BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.