Dokumentumfilm készült a fekete aktivistáról, akiről kiderült, hogy valójában fehér

2015 egyik legbizarrabb és legérthetetlenebb sztorija volt Rachel Dolezalé, az aktivistáé, aki azt állította, fekete vér is csörgedezik az ereiben, de kiderült, hogy ez egyáltalán nem igaz. A dolognak csak azért volt súlya, mert Dolezal a washingtoni Spokane egyik leghíresebb emberi jogi aktivistája, a főleg feketék jogait végő NAACP (magyarul: Országos Szövetség a Színesbőrűek Felemelkedéséért) egyik vezetője volt. Miután lebukott, azzal borzolta tovább a kedélyeket, hogy közölte, bár fehér bőrrel született, kulturálisan fekete, tehát (a transgender, magyarul transznemű mintájára) transracial

A The Rachel Divide Dolezal két évét dolgozza fel, és arra keresi a választ, miért tette, amit tett, és a botrány milyen hatással volt rá és két fiára. A filmet Laura Brownson rendezte,  először a Tribeca Film Fesztiválon mutatják be, majd a Netflixen lesz látható április 27-től.


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.