Elengedték a férfit, aki 47 napja nem szart a börtönben, nehogy kiderüljön, mit nyelt le a letartóztatása előtt

2018 március 7., szerda 16:53

A 24 éves Lamarr Chamberst január 17-én tartóztatták le a közép-angliai Harlow mellett, mert feltűnően lassan hajtott. Amikor rávillogtak, először nem állt meg, a rendőrök pedig azt látták, hogy a kocsijában valamit bevesz a szájába. A rendőrök gyanúja szerint ez drog lehetett, a férfi így akarta eltüntetni a bizonyítékot.

Ami ezután történt, arra senki sem számított: Chambers lényegében azóta, azaz 47 napja nem szart.

Direkt nem eszik eleget, hogy ne kelljen WC-re mennie, bár ezt az ügyvédje tagadja, de elég nyilvánvaló. Az elfogása óta Chambers őrizetét hétszer is meghosszabbították, és fura verseny kezdődött közte és a hatóságok között: vajon ki bírja tovább? A rendőrök, akiknek folyamatosan hosszabbítaniuk kell az őrizetét, vagy ő szarás nélkül?

Nos, hétfőn Chambers megnyerte ezt a versenyt: a rendőrség elengedte, az ügyészség pedig bizonyítékok hiányában ejtette a drogbirtoklási vádakat.

Chambers ezzel biztosan bekerült a brit kriminalisztika történetébe: ő az a gyanúsított, akik a leghosszabb ideig bírta a börtönben szarás nélkül.

A férfi azonban sokáig nem örülhetett, később újra letartóztatták, most drogkereskedelemmel vádolják. A szabadon engedése után amúgy rögtön kórházba vitték (korábban visszautasította a kórházi kezelést). Az nem derült ki, hogy volt-e WC-n. (BBC, The Sun)