Kormány: A Facebook beleavatkozott a magyar választási kampányba

elmebaj
2018 március 07., 14:46
comments 425

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár éppen arról tartott sajtótájékoztatót, hogy egy országjelentéssel „az Európai Bizottság ismét beszállt a magyar választási kampányba”, amikor a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter bécsi Facebook-videójáról kérdezték. Tuzson Bence az MTI szerint így reagált: „Ami tény és igazság, azt be kell mutatni.”

Szerinte egyébként azzal, hogy a Facebook sértő tartalomra hivatkozva levette a videót, akarva-akaratlanul beavatkozik a választási kampányba.

Ezek szerint tehát Lázár János a kormány szerint Bécsben hivatalosan is kampányvideót forgatott. Stop Facebook!

Orbán Viktor miniszterelnök évet értékel 2017. február 10-én.
photo_camera Orbán Viktor miniszterelnök évet értékel 2017. február 10-én. Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.