Kormány: A Facebook beleavatkozott a magyar választási kampányba

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár éppen arról tartott sajtótájékoztatót, hogy egy országjelentéssel „az Európai Bizottság ismét beszállt a magyar választási kampányba”, amikor a Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter bécsi Facebook-videójáról kérdezték. Tuzson Bence az MTI szerint így reagált: „Ami tény és igazság, azt be kell mutatni.”

Szerinte egyébként azzal, hogy a Facebook sértő tartalomra hivatkozva levette a videót, akarva-akaratlanul beavatkozik a választási kampányba.

Ezek szerint tehát Lázár János a kormány szerint Bécsben hivatalosan is kampányvideót forgatott. Stop Facebook!

Orbán Viktor miniszterelnök évet értékel 2017. február 10-én.Fotó: Kisbenedek Attila/AFP

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.