Rossz ajtón szállt fel három külföldi a trolira, a sofőr előrerendelte, majd jól otthagyta őket az utcán

társadalom
2018 március 07., 20:03
comments 312

Egy utas számolt be róla az RTL Híradónak, hogy múlt szombaton három színesbőrű külföldi szállt fel a hátsó ajtón - másokkal együtt - a 70-es trolibuszra. Hétvégén azonban csak az első ajtón lehet felszállni a trolira, ezt pedig a sofőr szóvá is tette.

Többször is lejátszott egy magyar nyelvű tájékoztató szöveget, ezt azonban a külföldiek nem értették. Az utas szerint a sofőrnek csak a külföldiekkel volt problémája, a többi szabálytalan utassal nem. Végül az egyik utas elmagyarázta a három külföldinek, hogy előre kellene menniük megmutatni a jegyüket. Ők ezt tudomásul vették, és mivel a busz tele volt, leszálltak és a járdán kezdtek előre gyalogolni az első ajtóhoz.

link Forrás

Eközben azonban a sofőr becsukta az ajtókat, és elindult, hiába kiabáltak neki a külföldiek. Később kiderült, hogy a három férfi táskái a buszon maradtak. Ezekkel végül egy nő szállt le a következő megállónál, és sétált vissza hozzájuk. Amikor pedig egy másik utas kérdőre vonta a sofőrt, ő azt mondta, hogy ez nem az ő felelőssége.

A Híradó megkereste a BKV-t, ahol elismerték a történteket, és közölték, hogy sajnálják. Hozzátették, hogy a sofőr nem tudta, hogy a táskák ott maradtak, így ebben vétlen, abban viszont hibázott, hogy nem várta meg az utasokat, emiatt figyelmeztették.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.