A nőnapi műsorban lép fel az iskolaigazgató, aki ellen büntetőeljárás folyik egy tanárnő megpofozása miatt

bűnügy
2018 március 08., 16:14
comments 57

"Szívből" jövő kedveskedés a városvezetéstől....és persze a pofozkodó karmestertől..

- így leveleznek egymás között a dunakeszi önkormányzat 2018-as nőnapi rendezvényéről a helyi Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanárai. Az önkormányzati nőnap "pofozkodó" karmestere F. P., a művészeti iskola igazgatója. Őt még 2013-ban nevezték ki a suli élére, bár a pályázatát se az iskola  tantestülete, se a a szülők, se a KLIK elnöke nem támogatta. A helyi önkormányzat és dunakeszi tankerület vezetője segítették az igazgatói székhez.

F. szerepeltetése éppen egy nőnapi rendezvényen azért problémás, mert 2016-ban Váci Járásbíróságon első fokon elítélték, amiért egy zenekari próbán felpofozta az egyik vele vitába szálló tanárnőt. Bár az ügyben rendőrségi nyomozás és belső vizsgálat is indult, F. megtarthatta vezetői megbízását, és a helyi tanárok attól tartanak,hogy pályázat nélkül fogják meghosszabbítani vezetői megbízását.

F. még 2014-ben, egy zenekari próbán vitatkozott össze az egyik hegedűssel, aki az általa vezetett iskolában is tanít, és az elsőfokú ítélet szerint a vitát követően felpofozta a nőt. A bíróság a pofonért a karmestert 1 évre próbára bocsájtotta, de a enyhébben a felpofozott nőt is elítélték, mivel ő visszaütött, pedig az ítélet szerint nem volt jogos védelmi helyzetben.

Az iskolaigazgató az eljárásban azt állította, hogy nem pofozta fel a beosztottját, csak a vita közben megpróbálta kitessékelni a teremből,

„eközben bal kézzel tett egy olyan mozdulatot, ami félreérthető lehetett.”

Az iskola vezetője az ítélet szerint arról is beszélt, hogy közvetlenül az incidens után pedig bocsánatkérését értették félre, ugyanis ő csak a kellemetlen szituációért kért elnézést a tanárnőtől és jelenlévőktől, nem pedig a pofonért, ami ugye meg sem történt.

Az első fokon született ítéletet a másodfokú bíróság egy eljárási hiba miatt 2017 márciusában hatályon kívül helyezte, a megismételt elsőfokú eljárás pedig egy évvel később, 2018 márciusában még mindig nem ért véget.

Az iskola dolgozóit nem csak az nyomasztja, hogy F. még az elmarasztaló ítélet után is a helyén maradhatott, sőt, még a nőnapi rendezvényen is ő lép fel, hanem hogy mert úgy néz ki, még öt évig ő maradhat az igazgató.

A tankerületben már szinte minden iskolában kiírták a vezetői pályázatot, de nálunk nem. Ha itt pályázat nélkül meghosszabbítják a kinevezését még öt évre, akkor mindennek vége, jönnek a leszámolások

- ezt mondta az egyik pedagógus.

Az iskolából egyébként 2015-ben, már F. igazgatósága alatt elküldtek egy népszerű tanárt, ezt a diákok egy része politikai döntésként értékelte, és videóban kérték a helyi polgármestert, hogy lépjen közbe, sikertelenül.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.