Alacsonyabb bérekért tüntetnek az orvosok

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A kanadai Québecben több száz orvos tiltakozik az ellen, hogy megint emelték a fizetésüket, szerintük ugyanis már így is túl sokat keresnek. Szerda délutánig több mint 700 szakorvos, rezidens és orvostanhallgató írta alá a petíciót, ami kéri, hogy a tartományi vezetés törölje el a legújabb orvosi fizetésemelésről szóló terveit.

A petíció szerint az orvosok addig nem fogadhatják el a fizetésemelést addig, amíg az egészségügyben más munkakörökben dolgozók, például a nővérek vagy a kisegítőszemélyzet számára a munkakörülmények továbbra is nehezebbek, mint az orvosoknak. Ezen kívül sokszor a betegeknek sem egyszerű a hozzáférés a megfelelő egészségügyhöz, mivel az utóbbi években a kormány több részterületen is spórolni próbált, és megszorításokat vezetett be.

Közben az ápolókat képviselő szervezetek krónikus nővérhiányra panaszkodnak, és azt mondják, az ápolók nem bírják már a rájuk nehezedő nyomást. Januárban járta be a kanadai internetet egy ápoló könnyes fotója, amin arról panaszkodik, hogy egy nagyon megerőltető éjjeli műszakon van túl, amiben egyedül kellett gondoskodnia 70 betegről.

A tartományi vezetés szerint viszont az egészségügyi átalakítások sikeresek voltak, és nagy eredményként hivatkoznak arra, hogy mennyire meg tudták emelni az orvosok fizetését. (Washington Post)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 0,2 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnék összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.