Végre kiderülhet, hogy Hegedűs Zsuzsa mire számolt el 2,5 millió forint reprezentációs költséget

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
  • Hegedűs Zsuzsa 2010 óta miniszterelnöki megbízott, a "a társadalmi felzárkóztatásról és a társadalmi konfliktusok kezeléséről" ad tanácsokat Orbán Viktornak.
  • A Direkt36 tavaéy szeptember elején írta meg, hogy Hegedűs egymaga többet költött reprezentációs kiadásokra, mint a többi 14 miniszterelnöki megbízott együttvéve. Átlagosan havi 136 ezer forintot, 2015 október óta összesen 2,5 milliót számolt el a Miniszterelnöki Kabinetirodával.
  • Hogy mire nem tudni. 2016-ban úgy költött másfél milliót éttermekben, hogy az MTI szerint abban az évben egyetlen sajtótájékoztatót sem tartott.

A Demokratikus Koalíció pert indított a közérdekű adatokért, miután hiába kérték Hegedűs Zsuzsa reprezentációs költségeinek tételes elszámolását a Miniszterelnöki Kabinetirodától. A Hvg.hu szerint 

első fokon nyert a DK, az ítélet szerint a kabinetirodának az összes számla másolatát ki kell adnia.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.