A 8 legjobb belső kémfotó abból a vadászkastélyból, ami NEM Lázár Jánosé

MŰVÉSZET
2018 március 10., 17:10
comments 676

A Vásárhelyiek a változásért nevű Facebook-oldalra nemrég került ki egy remek fotóválogatás. Na nem a képek minősége miatt remek, hanem a témájuk pikáns: állítólag annak a Hódmezővásárhely közelében található batidai vadászkastélynak a belsejében készültek, ami nem Lázár Jánosé, hanem Lázár János volt tanácsadójáé és Lázár János családtagjainak földjei között fekszik, Lázár János vadászterületének szomszédságában.

Az építkezés közben készült fotók közül kiválogattam a kedvenceimet:

1. Csongrád megye valaha volt legnagyobb konyhai szagelszívója:


A szagelszívó alatti munkafelület mérete lehetővé teszi, hogy azon úgy is simán fel lehessen dolgozni egy szarvast, ha közben ott hortyog az azt elejtő kormánytag is, miközben a puskacipleő inasa az e célra szolgáló mélyedésben várakozik..

2. “Zöldes árnyalatú garnélarákfélék és kagylók dicsőítik a Nemzeti Együttműködés rendszerét” tematikájú ólomüveg felülvilágító ablak

Az ólomüveg ablak látszólag összevissza mintázatát állítólag úgy konstruálták meg, hogy az őszi napéjegyenlőség idején a

Jó napot, fiatalok!

feliratot rajzolja ki a nappali-trónterem padlójára!

3.) Dél-Magyarország leghosszabb márvánnyal borított futófolyosója

Valamivel fenn is kell tartani azt a legendásan nagy munkabírást.

4. A tulajdonos dinasztia nagyjainak leendő szoborcsarnoka, előkészített szoborfülkékkel:

A szoborfülke egyébként az úgynevezett Nagy Fidesz-Labirintus integráns része, ami kiválóan alkalmas lesz paintballozással vagy lézerharccal színesített kormányülések megtartására is.

5. Drón-akadálypálya és takarítószemélyzetszívató a Trónterem aranyszínű csillárja fölötti térben

A Trónterem más szögből így néz ki:

Jól látható, micsoda sportéletre készülnek a kastély gazdái, a terem közepén ugyanis egyelőre a futófolyosón felállítható gátakat tárolják.

6. Akkora kandalló, hogy abban meg lehetne sütni nyárson egy Svédországból idehelikopterezett igazi jávorszarvast is

Az arányok érzékeltetése végett itt egy távlatosabb fotó ugyanarról:

Ha végül mégsem kandalló, hanem szoborfülke lenne belőle, itt ideálisan kiállítható Párkányi Raab Péter állítólag már faragás alatt álló új szobra, a "Lázár János és Semjén Zsolt puszta kézzel meghunyászkodásra késztetnek egy afrikai vízilovat a zöldhatáron" című kompozíció.

7. Az úgynevezett "parancsnoki híd"

A Főnök innen tervezheti meg a következő lépést, amiben nagy segítségére lehet, ha a statisztikai régió legrondább egyedi nyílászáróján keresztül kitekint a sürgő-forgó hajtókra és egyéb szolgálókra. Elgondolkodtató, hogy a hevenyészett asztalon a Millenium Falcon tervrajza látható.

8. Megfelelő méretű szauna nagykutyák és a szarvasaik számára

Ebben egyszerre elfér hat kabinettag vagy három kabinettag és három rénszarvas.

Ezek voltak a kedvenceim, levezetésnek pedig nézegessetek külső képeket az épületekről, mindenkinek jó vadászatot kívánok!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.