Állami pénzekkel kitömött szállodás vadásztatta Semjént Svédországban

bűnügy
2018 március 12., 04:21
comments 534

A skandináv kirándulások költségeit minden egyes alkalommal Farkas József utalta, mondták el a Magyar Nemzetnek azoknak a svédországi vadászatoknak a szervezői, akik megszervezték Semjén Zsolt helikopteres háziállatvadászatát is. A miniszterelnökhelyettes korábban azzal védekezett, hogy csak rokonlátogatóban járt Svédországban, de a Nemzet birtokába került fényképek alapján állandó vadászpartnere nem egyik rokona, hanem egy magyar szállodaipari vállalkozó, Farkas József volt. Róla a lap úgy tudja, hogy nem áll rokonságban Semjénnel.

Annál sikeresebb szereplője az állami pályázatoknak. A Nemzet értesülései szerint 2010, vagyis a második Orbán-kormány hatalomra kerülése óta rengeteg állami megbízáshoz jutottak az érdekeltségei, csak eu-s forrásból több mint 530 millió forinthoz. Farkas noszvaji szállodája, a 2010-14 között 365 milliós támogatásban részesülő Oxigén Hotel & Zen Spa avatóünnepségén pedig pont Semjén Zsolt mondott beszédet.

A Nemzet értesülései szerint Semjén legalább öt alkalommal vadászott Svédországban Farkassal, aki minden alkalommal állta a költségeket. Ezt bizonyítja a vadászatok szervezőivel folytatott levelezés is, amelyekben a vállalkozó többször is jelezte, hogy mikor utalta, vagy mikor fogja utalni a költségeket, például a repülőjegy és a szállás árát.

Farkas neve ismerős lehet még egy 2015-ös botrányból, amikor kiderült, hogy az azóta a botrányok miatt már megszüntetett Türr István Képző- és Kutatóintézet megbízásából 31 millió forintért húszéves amerikai mezőgazdasági projektek tankönyveit másolta le, majd adta ki vadonatúj magyar könyvként.

A lap megkereste Farkast, aki letagadta, hogy részt vett volna a vadászatokon - bár azt írott dokumentumok mellett fényképfelvételek is bizonyítják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.