Állami pénzekkel kitömött szállodás vadásztatta Semjént Svédországban

A skandináv kirándulások költségeit minden egyes alkalommal Farkas József utalta, mondták el a Magyar Nemzetnek azoknak a svédországi vadászatoknak a szervezői, akik megszervezték Semjén Zsolt helikopteres háziállatvadászatát is. A miniszterelnökhelyettes korábban azzal védekezett, hogy csak rokonlátogatóban járt Svédországban, de a Nemzet birtokába került fényképek alapján állandó vadászpartnere nem egyik rokona, hanem egy magyar szállodaipari vállalkozó, Farkas József volt. Róla a lap úgy tudja, hogy nem áll rokonságban Semjénnel.

Annál sikeresebb szereplője az állami pályázatoknak. A Nemzet értesülései szerint 2010, vagyis a második Orbán-kormány hatalomra kerülése óta rengeteg állami megbízáshoz jutottak az érdekeltségei, csak eu-s forrásból több mint 530 millió forinthoz. Farkas noszvaji szállodája, a 2010-14 között 365 milliós támogatásban részesülő Oxigén Hotel & Zen Spa avatóünnepségén pedig pont Semjén Zsolt mondott beszédet.

A Nemzet értesülései szerint Semjén legalább öt alkalommal vadászott Svédországban Farkassal, aki minden alkalommal állta a költségeket. Ezt bizonyítja a vadászatok szervezőivel folytatott levelezés is, amelyekben a vállalkozó többször is jelezte, hogy mikor utalta, vagy mikor fogja utalni a költségeket, például a repülőjegy és a szállás árát.

Farkas neve ismerős lehet még egy 2015-ös botrányból, amikor kiderült, hogy az azóta a botrányok miatt már megszüntetett Türr István Képző- és Kutatóintézet megbízásából 31 millió forintért húszéves amerikai mezőgazdasági projektek tankönyveit másolta le, majd adta ki vadonatúj magyar könyvként.

A lap megkereste Farkast, aki letagadta, hogy részt vett volna a vadászatokon - bár azt írott dokumentumok mellett fényképfelvételek is bizonyítják.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.