Lemondott a szlovák belügyminiszter

külföld
2018 március 12., 09:59

Hétfőn tíz órakor sajtótájékoztatón jelentette be lemondását Robert Kalinák szlovák belügyminiszter. Kalinák azzal indokolta döntését, hogy biztosítani akarta a Jan Kuciak újságíró meggyilkolása ügyében indult nyomozás zavartalanságát. A valóságban ennél komolyabb okai is vannak a lemondásának: konkrét koalíciós válsággal fenyegető helyzetet teremtett, hogy Kuciak oknyomozása alapján Kalinák maffiacsoportokkal állt kapcsolatban. És mert Kuciak éppen erről írta utolsó cikkét, az sem zárható ki, hogy pont ezek a maffiózók végeztek vele.

link Forrás

Kalinák annyit elismert a sajtótájékoztatóján, hogy a kormány stabilitása miatt mondott le. Kalinák távozását már a kormánykoalíció kisebbik pártja, a Híd is követelte.

Kalinák lemondása hatalmas veszteség Robert Fico kormányfőnek, akinek Kalinák volt az egyik leghűségesebb szövetségese. Az immár csak volt belügyminiszter a múlt héten még úgy nyilatkozott, hogy nem szükséges feláldozni őt a további kormányzás érdekében. (Via Új Szó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.