Robert Fico szerint a belügyminisztere lemondása hozzájárult a stabilitáshoz

külföld
2018 március 12., 17:18
comments 60

Hétfőn a szlovák miniszterelnök is megszólalt belügyminiszterének lemondása után. Robert Kalinák azzal indokolta döntését, hogy biztosítani akarta a Jan Kuciak újságíró meggyilkolása ügyében indult nyomozás zavartalanságát. Közben koalíciós válsággal fenyegető helyzetet teremtett, hogy Kuciak oknyomozása alapján Kalinák maffiacsoportokkal állt kapcsolatban. És mert Kuciak éppen erről írta utolsó cikkét, az sem zárható ki, hogy pont ezek a maffiózók végeztek vele. Fico szerint  a belügyminiszter nem azért mondott le, mert a rendőrség vagy ő személyesen csődöt mondott volna a két fiatal meggyilkolásának a kivizsgálásában. Ez a nyomozás továbbra is elsőbbséget élvez minden ehhez kapcsolódó állami szervnél.

A Bugár Béla álta vezetett Híd párt hétfőn titkos szavazással dönt arról, hogy a Híd a kormánykoalíció tagja marad-e. 

Robert Kaliňák lemondását úgy veszem, mint az ő személyes hozzájárulását a stabilitáshoz, illetve a demokrácia és az embereket előtérbe helyező pozitív politizálás megőrzéséhez. Robert a legtehetségesebb miniszterek közé tartozott minden általam vezetett kormányban” -mondta Robert Fico. 

link Forrás

Fico a kormányválságról azt mondta: „Ma a kormánykoalíció kezében van a döntés a történet folytatásáról. Bízom benne, hogy mindannyian felelősségteljesen fogunk ehhez hozzáállni. Olyan embereknek kiszolgáltatni az országot, mint Matovič, Galko vagy Kollár, minden, csak nem felelősségteljes hozzáállás.

Ugyanakkor az eddigi pozsonyi tüntetések szervezői A belügyminiszter távozása nem elég! Az ő lemondása csak a nagytakarítás kezdete felhívással hirdettek újabb megmozdulást péntekre. (Új Szó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.