Robert Fico szerint a belügyminisztere lemondása hozzájárult a stabilitáshoz

2018 március 12., hétfő 17:18
60

Hétfőn a szlovák miniszterelnök is megszólalt belügyminiszterének lemondása után. Robert Kalinák azzal indokolta döntését, hogy biztosítani akarta a Jan Kuciak újságíró meggyilkolása ügyében indult nyomozás zavartalanságát. Közben koalíciós válsággal fenyegető helyzetet teremtett, hogy Kuciak oknyomozása alapján Kalinák maffiacsoportokkal állt kapcsolatban. És mert Kuciak éppen erről írta utolsó cikkét, az sem zárható ki, hogy pont ezek a maffiózók végeztek vele. Fico szerint  a belügyminiszter nem azért mondott le, mert a rendőrség vagy ő személyesen csődöt mondott volna a két fiatal meggyilkolásának a kivizsgálásában. Ez a nyomozás továbbra is elsőbbséget élvez minden ehhez kapcsolódó állami szervnél.

A Bugár Béla álta vezetett Híd párt hétfőn titkos szavazással dönt arról, hogy a Híd a kormánykoalíció tagja marad-e. 

Robert Kaliňák lemondását úgy veszem, mint az ő személyes hozzájárulását a stabilitáshoz, illetve a demokrácia és az embereket előtérbe helyező pozitív politizálás megőrzéséhez. Robert a legtehetségesebb miniszterek közé tartozott minden általam vezetett kormányban” -mondta Robert Fico. 

Fico a kormányválságról azt mondta: „Ma a kormánykoalíció kezében van a döntés a történet folytatásáról. Bízom benne, hogy mindannyian felelősségteljesen fogunk ehhez hozzáállni. Olyan embereknek kiszolgáltatni az országot, mint Matovič, Galko vagy Kollár, minden, csak nem felelősségteljes hozzáállás.

Ugyanakkor az eddigi pozsonyi tüntetések szervezői A belügyminiszter távozása nem elég! Az ő lemondása csak a nagytakarítás kezdete felhívással hirdettek újabb megmozdulást péntekre. (Új Szó)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt