Az Együtt, az MSZP-P és az LMP is kivonult a Matolcsy család 400 milliós luxusvillája elé

A 24.hu írta meg, hogy Matolcsy György jegybankelnök egy kb. 400 millió forint értékű, II. kerületi luxusingatlanban él. A 430 millióért hirdetett, 3 szintes, 500 m2-es ingatlant ráadásul Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám egyik cége, a Magyar Stratégiai Zrt. vette meg, a vásárlásra pedig a Matolcsy unokatestvére, Szemerey Tamás érdekeltségében lévő NHB Növekedési Hitel Bank nyújtott hitelt, a villára bejegyzett jelzálog alapján 280 millió forint értékben.

Erre aztán az egész ellenzék rárepült, a villa előtt tartott sajtótájékoztatót Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja, aki egy szalagot is kifeszített a villa egy része elé:

Szabó Tímea, a Párbeszéd és Szakács László, az MSZP képviselője is odament:

Vágó Gábor, az LMP kecskeméti jelöltje pedig ezt fújta fel a kapu elé:

Fotó: Vágó Gábor / Facebook

A Demokratikus Koalíció bejelentette, vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Matolcsyval szemben.

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.