Az Együtt, az MSZP-P és az LMP is kivonult a Matolcsy család 400 milliós luxusvillája elé

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A 24.hu írta meg, hogy Matolcsy György jegybankelnök egy kb. 400 millió forint értékű, II. kerületi luxusingatlanban él. A 430 millióért hirdetett, 3 szintes, 500 m2-es ingatlant ráadásul Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám egyik cége, a Magyar Stratégiai Zrt. vette meg, a vásárlásra pedig a Matolcsy unokatestvére, Szemerey Tamás érdekeltségében lévő NHB Növekedési Hitel Bank nyújtott hitelt, a villára bejegyzett jelzálog alapján 280 millió forint értékben.

Erre aztán az egész ellenzék rárepült, a villa előtt tartott sajtótájékoztatót Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja, aki egy szalagot is kifeszített a villa egy része elé:

Szabó Tímea, a Párbeszéd és Szakács László, az MSZP képviselője is odament:

Vágó Gábor, az LMP kecskeméti jelöltje pedig ezt fújta fel a kapu elé:

Fotó: Vágó Gábor / Facebook

A Demokratikus Koalíció bejelentette, vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Matolcsyval szemben.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.