A hatóságok szerint Angliában 770 ezer olyan ember élhet, aki nem tud angolul

külföld
2018 március 14., 06:38
comments 123

A brit kormány munkatársa, Sajid Javid egy interjúban elárulta, hogy Angliában kb. 770 ezer olyan ember élhet, aki vagy csak minimálisan, vagy egyáltalán nem tud angolul. Saját magáról is elmondta, hogy ismeri ezt a helyzetet, 6 éves korában ő volt kénytelen tolmácsolni a pakisztáni édesanyjának. A nő egyébként 15 évvel az érkezése után végre elhatározta, hogy megtanul angolul, ami „megváltoztatta az életét”.

Sajid Javid azt ígérte, kiterjesztik az angol nyelv oktatását a bevándorlók között. Mint mondta, a többnyire pakisztáni és bangladesi közösségekben az angolul nem vagy alig beszélők 70 százaléka nő. A brit kormány 50 millió fonttal növeli az integráció erősítésére fordítandó összeget. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.