A hatóságok szerint Angliában 770 ezer olyan ember élhet, aki nem tud angolul

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A brit kormány munkatársa, Sajid Javid egy interjúban elárulta, hogy Angliában kb. 770 ezer olyan ember élhet, aki vagy csak minimálisan, vagy egyáltalán nem tud angolul. Saját magáról is elmondta, hogy ismeri ezt a helyzetet, 6 éves korában ő volt kénytelen tolmácsolni a pakisztáni édesanyjának. A nő egyébként 15 évvel az érkezése után végre elhatározta, hogy megtanul angolul, ami „megváltoztatta az életét”.

Sajid Javid azt ígérte, kiterjesztik az angol nyelv oktatását a bevándorlók között. Mint mondta, a többnyire pakisztáni és bangladesi közösségekben az angolul nem vagy alig beszélők 70 százaléka nő. A brit kormány 50 millió fonttal növeli az integráció erősítésére fordítandó összeget. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.