Kósa: Ez egy csalássorozat, amit a hölgy egyedül nem tudott elkövetni

politika
2018 március 14., 09:26
comments 396

Az általa felügyelt Modern Városok Program eredményeiről ment sajtótájékoztatót tartani Érdre Kósa Lajos, de ez sajnos senkit se érdekelt. "A témához kapcsolódóan kinek van kérdése? Aradszki államtitkárhoz, Mészáros polgármester úrhoz?" - kérdezte a sajtótájékoztatót vezető helyi fideszes képviselő, de a sajtótájékoztató témája és Kósán kívüli résztvevői nem, az a 4,35 milliárd euró, aminek a kezelésével egy közjegyzői okirat szerint Kósát bízták meg, annál inkább érdekelte a megjelent sajtót.

Az első kérdést Kálmán Attila, a 24.hu újságírója* tette fel arról, hogy akit ilyen könnyen átvernek, az alkalmas-e miniszternek. Egyből kiderült, hogy Kósa nem igazán kívánja megválaszolni a kérdéseket, mert válasz helyett a következő kérdést kérte. Meg is kapta. Megkapta-e az édesanyja azt a 800 milliót, amit egy 2013. szeptember 26-án kelt közhiteles dokumentum szerint Kósa Lajosnénak, a miniszter édesanyjának kívánt utalni egy mesés, 4,35 milliárd eurós vagyon örököse? Sz. Gáborné felhasználta-e a közhiteles dokumentumot, amit Kósa írt alá arra, hogy kölcsönöket vegyen fel? Ki fizette ki a közjegyző ekkora összeg esetén tízmilliós nagyságrendű díját? Ő maga adott-e kölcsön pénzt Sz. Gábornénak? Tett-e feljelentést?

Kósa ezek közül végül csak egy kérdést, az utolsót válaszolta meg. "Az üggyel kapcsolatosan a következőket tudom mondani: a rendőrség nyilatkozata szerint a hölggyel szemben csalás alapos gyanúja miatt eljárást indítottak" - kezdte válaszát Kósa, aki Sz. Gábornét "Kun-Mediator Marcsika 2-nek" nevezte. A nő, akinek a nevét Kósa annak ellenére se ejtette ki, hogy ügyvédje még résztulajdonos is volt az asszony egyik cégében, szerinte szimpla csaló. "Számos embert becsapott, engem is, egy nagyon jól felépített történettel" - mondta.

link Forrás

"Most úgy látom, hogy egy csalóval kapcsolatban mindenféle hazugságot összehordva próbál az ellenzék engem lejáratni" - mondta ezután, megjegyezve, hogy minden választás előtt voltak hasonló történetek. "Ilyen volt az örömlányos sztori is" - idézett fel egy régi emléket.

Kósa mostanra, majd öt évvel az évekig húzódó történet kezdete után arra jutott, hogy "egy egy csalás volt, a hölgy csaló". "Én természetesen a mai napon megteszem a feljelentést" - mondta, majd az ügyet "csalássorozatként" jellemezte, amit "a hölgy egyedül nem tudott elkövetni, ezt fel kell deríteni".

*Pontosítás: Csak hátolról láttam a kérdezőt, és mert Kálmán kinézetre és hangra is nagyon hasonlít Czinkóczi Sándor kollégánkra, sajnos összekevertem őket. Mindkettejüktől és önöktől, olvasóinktól is elnézést kérek a hibáért.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.